AINO & ANNI

Olemme @hellakanelisilma -somekanavien ylläpitäjät, siskokset Aino ja Anni. Meillä on kuusi vuotta ikäeroa: Aino on syntyny vuonna 1998 ja Anni vuonna 1992. Olemme kotoisin Torniosta, mutta elämä on kuljettanut meidät eri puolille Suomea.

Hevosharrastus on ollut aina yhteinen juttumme ja välimatkasta huolimatta meillä on tiiviit välit ja olemme yhteydessä päivittäin. Vaikka nykyään yhteinen hevosharrastuksemme tapahtuu pitkälti somessa, matkustamme aina tilaisuuden tullen toistemme luo heppailemaan.

Aino

Aino on siskoksista nuorempi. Hän asuu Rovaniemellä ja opiskelee Lapin yliopistossa johtamista. Luonteeltaan Aino on isosiskoaan temperamenttisempi ja suorapuheisempi, mutta eläinten kanssa toimiessaan hän on oppinut löytämään itsestään myös kärsivällisyyttä. Aino on järjestelmällinen ihminen – jos hän ei vapaa-ajallaan ole tallilla tai puuhastele Unto-koiransa kanssa, hänet löytää todennäköisesti siivoamasta kotiaan kolmatta kertaa sinä päivänä. Vastapainoksi tälle Aino osaa myös rentoutua elämässä ja omaa runsaasti huumorintajua.

Aino aloitti hevosharrastuksen isosiskon perässä 2000-luvun alkuvuosina, joten nuoresta iästään huolimatta harratusvuosia on kertynyt jo liki parikymmentä. Tänä aikana hän on ollut muun muassa tuntiratsastaja sekä liikuttaja, vuokraaja, ylläpitäjä ja hoitaja useammalle hevoselle/ponille parhaillaan yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen kerran Ainosta tuli hevosenomistaja 17-vuotiaana, kun hän osti Kaneli-ponin yhdessä Anni-siskon kanssa. Viisi vuotta myöhemmin Aino osti ensimmäisen kokonaan oman hevosensa, suomenhevosruuna Tellun Visun kesällä 2021.

Anni

Isosisko Anni asuu Mikkelissä ja työskentelee luokanopettajana. Siskonsa tavoin myös hän on hyvin eläinrakas: Annin uskollisena ystävänä Lapista yliopistokaupunki Oulun kautta kauas Mikkeliin häntä seurasi nyt jo edesmennyt Lyyli-bokseri. Impulsiivinen Anni on harrastuksensa ja työnsä kautta oppinut maltin olevan valttia ja siskonsa tavoin myös hänen mielestään asioiden täytyy olla järjestyksessä. Annin vahvuus eläinten kanssa toimiessa on hänen herkkyytensä, mutta vastapainoksi hän ei pelkää menoa ja meininkiä.

Hevosharrastuksen Anni aloitti jo 1990-luvun lopulla naapurin suomenhevosia kasvattavalla ravitallilla. Ennen oman ponin ostoa myös Anni kerkesi harrastaa hevosten kanssa monipuolisesti niin ratsastuskouluilla kuin yksityistalleilla sekä ratsu- että ravipuolella. Oman ponin kuoleman jälkeen Anni päätyi takaisin ratsastuskouluun verestämään taitojaan tulevaisuudessa siintävää hevoshankintaa varten – ja tottakai hän on aktiivisesti mukana harrastamassa Ainon hevosen Nisun kanssa!