Kaupallinen yhteistyö SOLHEDS

Iho on hevosen suurin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan. Terve iho pysyy hyvin kunnossa asianmukaisella perushoidolla, kuten oikealla ruokinnalla, riittävällä ulkoilulla ja liikunnalla. Hevosen puhtaanapito pitää sisällään harjaamisen, hien vesipesun sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen hevonen on alttiimpi ihovaurioille.

Olemme tunnetusti puunaushulluja niin varusteiden kuin pollen suhteen, minkä vuoksi olemme enemmän kuin innoissamme tekemässä yhteistyötä SOLHEDSin kanssa. Siinä, missä olemme tähän mennessä löytäneet monia luottotuotteita niin Nisun ruokintaan kuin varustukseenkin liittyen, on pesuun tai jouhien selvitykseen tarttunut kaapista kaveriksi, milloin mikäkin pullo.

Kuten minkä tahansa muunkin tuotteen kohdalla, aloitimme SOLHEDSin tuotteisiin tutustumisen kurkkaamalla taustatietoihin. SOLHDEDS-brändin ja Derma-tuoteperheen takana on kotimainen, vuonna 2013 perustettu perheyritys Tilla Oy, jonka tavoitteena on edistää eläinten hyvinvointia. Rationaalisina ihmisinä ja tieteellisen tiedon puolesta liputtajina emme anna painoarvoa tyhjille tuotelupauksille ja SOLHEDSin takana seisoo todellakin vankka ammattitaito – yrityksen perustaja Saija Pihkanen on biokemian maisteri, joka on toiminut tutkijana eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja vuodesta 1995 lähtien bio- ja lääketeollisuuden johtotehtävissä. SOLHEDS-tuotteet on alun perin kehitetty Saijan silmäterälle, Tilla-nimiselle suomenpienhevostammalle.

Ekologisuus ja luonnonmukaisuus hevosenhoitotuotteissa ovat meille iso plussa paitsi ympäristön, myös itse hevosystävän kannalta. Me hevosihmiset kiinnitämme yleensä paljon huomiota siihen, mitä hevosellemme syötämme (mikä onkin tottakai tärkeää), mutta mielestämme yhtä lailla tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, mitä laitamme hevosemme iholle. SOLHEDSin toiminnan lähtökohtana on kehittää markkinoille ylivertaisen laadukkaita ja luotettavia, eläimille suunnattuja hyvinvointituotteita ekologisesti kestävällä pohjalla. Kaikki tuotteet on valmistettu tarkoin valikoiduista, puhtaista kestävän kehityksen luonnon raaka-aineista, kehitetty lääkekehitysmallia mukaillen ja testattu asianmukaisesti. Tuotteissa ei käytetä lainkaan synteettisiä petrokemian tuotteita kuten: vaseliiniä, parafiiniä tai mineraaliöljyä. SOLHEDSin biologisesti hajoavat tuotteet ovat sekä turvallinen että luontoa kunnioittava vaihtoehto nelijalkaisten ystäviemme hoitoon.

Nisun ominaisuuksien pohjalta meille valikoitui oma tuotesetti SOLHEDSiltä ruunan puhtaanapitoa varten. Nisu on puhtaanapidon kannalta melko perustapaus: sillä ei ole iho-ongelmia tai muita erityisvaatimuksia hoitotuotteille. Ihonhoidon ja puhtaanapidon kannalta näin laidunkaudelta meille on olennaisinta hien poispesu treenien jälkeen sekä ötökänpuremien siistinä pitäminen. Oman twistinsä hevospuunaukseen tuo tietysti kisareissut: kouluratsastuslajia kunnioittaen tykkäämme, että Nisu näyttää kisatilanteessa oikein siistikuntoiselta. SOLHEDS-tuotteiden käyttämiseen löytyy SOLHEDSin sivuilta kattavasti tietoa. Lisäksi sivustolla on saatavilla mielenkiintoisia artikkeleita kenen tahansa hevosharrastajan käyttöön niin terveen eläimen ylläpidosta (muun muassa artikkelit ”Yleisiä ohjeita hevosen hoitoon” sekä ”Kavioiden hoito”) kuin iho-ongelmien hoidosta (muun muassa artikkelit ”Rivitulehduksen hoito” ja ”Kesäihottuma”). Linkit artikkeleihin löytyvät sanaa klikkaamalla, suosittelemme tutustumaan SOLHDESin sivustoon muutoinkin!

Pian pääsemme kertomaan lisää Nisun omasta SOLHEDSin tuotesetistä sekä tietysti näyttämään, kuinka suomiputen puhtaanapito ja kisapuunaus käytännössä hoituu.