Kaupallinen yhteistyö Jouheva

Teimme viime keväänä Jouhevan kanssa kuolainyhteistyötä etsiessämme Kanelille täydellistä kuolainta, ja nyt Nisun kuolainetsinnän alettua voimme ylpeinä ilmoittaa, että Jouheva on jälleen mukanamme kuolaintestailuissa ❤️

Jouheva on suomalainen hevostarvikeliike kuolaintenvuokrausmahdollisuudella! Esimerkiksi kaikki Jouhevan valikoimasta löytyvät Neue Schule ja Myler kuolaimet ovat vuokrattavissa 3 viikon testijaksolle hintaan 35€ ja mikäli kuolain osoittautuu sopivaksi, vähennetään vuokraushinta kuolaimen loppusummasta. Lisäksi Jouheva tarjoaa neuvoja juuri oikean kuolaimen valinnassa ja neuvojen avulla herkälle ja menevälle Nisullekin saatiin sopivat testikuolaimet tilattua.

Ylimpänä NS Turtle Top, keskellä NS Turtle Tactio ja alimpana Myler MB 04.

Nisu sai testiin kaksi Neue Schulen kuolainta: Turtle Taction ja Turtle Topin. Lisäksi Jouheva suositteli Myler Eggbutt MB 04 sylinterikuolainta kielentilalla, joten tällä kertaa kuolaintestit suoritetaan peräti kolmella kuolaimella! Molemmat Neue Schulen kuolaimet ovat kokoa M (128-138mm) ja ne on varustettu oliivirenkailla, mikä on usein herkälle hevoselle pyörivää kuolainrengasta parempi vaihtoehto. Myler puolestaan on kokoa 13,5 ja siinä on D-renkaat.

Turtle Tactio ja Turtle Top

Neue Schule kuolaimet on muotoiltu tietokoneavusteisella mallinnuksella mahdollisimman anatomisiksi, joten ne mahtuvat hyvin suuhun ja tasaavat paineen mahdollisimman laajalle alueelle. Turtle Tactio on markkinoiden ohuimpia kuolainmalleja ja Turtle Top puolestaan erityisen tasainen – ihastuimme näihin kuolaimiin jo viime keväänä yhteistyön ansiosta, joten mielenkiintoista päästä testaamaan näitä uudella hevosella!

Mylerin kuolain puolestaan on meille molemmille täysin uusi tuttavuus. Jouhevalta suositeltiin kyseistä kuolainta pienellä kielentilalla herkälle hevoselle, sillä vakaassa sylinterikuolaimessa yhdistyvät suoran kuolaimen ja nivelkuolaimen parhaat puolet: kuolain on vakaa, eikä aiheuta “pähkinänsärkijäefektiä”, mutta samalla se sallii ratsastajalta toispuoleiset ohjasotteet liikkuvan sylinterin ansiosta. Mylerin kuolain on myös ohut (12mm), joten sekin mahtuu hyvin hevosen suuhun.

Ensimmäisenä kokeilimme Nisulle Jouhevalta kuolainvuokraukseen saatuja Turtle Top ja Turtle Tactio -kuolaimia. Nämä Neue Schulen kuolaimet olivat meille jo ennestään tuttuja, sillä pääsimme testaamaan niitä yhteistyössä Jouhevan kanssa viime keväänä myös Kanelille. Tykästyimme molempiin näistä kuolaimista jo tuolloin, joten ne olivat kokeilulistallamme, kun aloimme miettiä Nisulle ratsukäyttöön sopivaa kuolainta.Molemmat kuolaimet on muotoiltu tietokoneavusteisella mallinnoksella mahdollisimman anatomisiksi, joten ne mahtuvat hyvin myös matala-kitalakisempaan suuhun (kuten usein suomenhevosilla ja poneilla) ja tasaavat paineen mahdollisimman laajalle alueelle.

Turtle Tactio on markkinoiden ohuimpia malleja ja Turtle Top on puolestaan erityisen tasainen – molemmat kuulostivat siis varteenotettavilta vaihtoehdoilta suustaan herkälle ruunalle, joka herkästi nostaa kierroksia jos kuolain tuntuu suussa epämukavalta esimerkiksi ratsastajan epätasaisen käden vuoksi.Jouhevan suosituksesta herkälle Nisulle kokeiltiin kumpaakin mallia oliivirenkailla, sillä tämä rengasmalli sopii herkälle suulle eikä nipistä suupielistä. Meistä kumpikin testasi molemmat kuolaimet Nisulla, ja totesimme niiden sopivat omaan käteen hyvin, kuten Kanelinkin kanssa.Lisäksi sekä Topin että Taction Salox Gold -metalli tuntui miellyttävän Nisua, sillä se mutusteli kuolaintaan rauhallisesti tyytyväisen oloisena. Kuten kuvasta näkyy, vauhdikas Nisu toimi kummallakin kuolaimella kaikissa askellajeissa – kuitenkin kapeammalla Tactiolla jarrut löytyivät hieman nopeammin.

Anni ja Nisu testaamassa Turtle Topia

Myler MB 04

Neue Schulen kuolainten lisäksi meillä ei ollut etukäteistoiveita testikuolaimista. Jouhevan suosituksesta saimme Nisulle testiin myös kolmannen testikuolaimen, Mylerin MB 04 sylinterikuolaimen D-renkailla. Mylerin MB 04 sylinterikuolain sopii peruskuolaimeksi niin osaaville kuin perusratsastetuille hevosille, jotka hyötyvät kielentilasta sekä paineettomuudesta kielelle. Sylinterikuolaimessa yhdistyvät suoran kuolaimen ja nivelletyn kuolaimen parhaat puolet: kuolain on vakaa, ei aiheuta “pähkinänsärkijäefektiä” ja sallii ratsastajalta toispuoleiset ohjasotteet liikkuvan sylinterin ansiosta. Kuolaimen materiaali on ruostumatonta terästä ja kupariraidat kuolaimen sisäosalla lisäävät syljen eritystä. Tämän kuolaimen paksuus on vain 12mm ja suuosa on varustettu matalalla kielentilalla, eli Turtle Topin ja Turtle Taction tavoin myös tämä kuolain mahtuu hyvin Nisun suuhun.

Kuolain osoittautui erinomaiseksi valinnaksi herkälle Nisulle, joka muuttuu raskaaksi edestä jos kuolain tuntuu epämukavalta. Tällä sylinterikuolaimella helposti kierroksia ottava Nisu tuntui rennoimmalta, kevyimmältä ja tyytvyväisimmältä, joten hevosta kuunnellen päädyimme siihen, että Nisun uusi kuolain on Myler MB 04!

Aino ja Nisu testaamassa Myler MB 04 -kuolainta

Kuolaintestailut olivat jälleen mielenkiintoisia ja opettavaisia – tässäkin asiassa asiantuntijan apu ja tuki oli tärkeää: ilman Jouhevan neuvoja emme olisi keksineet testata Nisulle Mylerin kuolainta ja löytäneet tätä hevoselle parasta ja ratsastajan käteen sopivaa vaihtoehtoa.