Teitä seuraajia kiinnostaa kovasti, tulemmeko syksyllä julkaisemaan kuvia tai videoita ratsastustunneilta. Tämä asia ei ole yksistään meidän päätettävissämme, sillä monilla talleilla on käytössään jonkinlainen ohjeistus somejulkaisuihin liittyen. 

Ratsastuskouluissa ratsastuksen opetus tapahtuu tallin tiloissa, joten jokaisen tallilla kävijän on noudatettava annettuja sääntöjä sekä muistettava kohteliaat tavat ja muiden huomiointi. 

Pieni muistilista ratsastuskouluissa kuvaamiseen ja somepostauksiin liittyen: 

Muista, että ratsastustunneilla käydään siksi, että opitaan ratsastamaan, ei somemateriaalin vuoksi. Myös tuntien videointi/kuvaaminen saattaa merkittävästi häiritä joidenkin kanssaratsastajien keskittymistä ja aiheuttaa suorituspaineita. Pyydä lupa kuvaamiseen kaikilta ratsastajilta aina ennen kuvaamista. 

  • Valokuvaus ratsastustunneilla: Useimmilla talleilla kaverin ratsastuksen valokuvaus on sallittua. Tällöin on hyvä varmistaa, ettei valokuvissa näy muita ratsukoita. 
  • Videokuvaus ratsastustunneilla: Lähtökohtaisesti kaverin ratsastuksen videoiminen on sallittua, kunhan olet kysynyt asiasta etukäteen myös muilta tunnille osallistuvilta, eikä kenelläkään ole mitään kuvaamista vastaan. Videota julkaistessa kannattaa harkita tarkkaan, ettei tule julkaisseeksi kenestäkään kanssaratsastajasta epäedustavaa materiaalia. On kohteliasta poistaa videosta myös äänet – ratsastuksenopettaja ja muut tuntilaiset varmasti arvostavat tätä. 
  • Hevosten valokuvaaminen tarhassa ja tallissa: Yleensä tuntihevosista saa julkaista asiallisia, hyviä tapoja noudattavia kuvia. Julkaise vain kuvia, joissa hevonen on edustava. Kiinnitä huomiota taustaan – eihän siellä näy autojen rekisterikilpiä, puhelinnumeroita, nimiä tai tunnistettavia henkilöitä, joilta et ole saanut lupaa kuvan julkaisemiseen. 
  • Kirjoitukset: Muista tässäkin järkevät pelisäännöt, älä analysoi tuntihevosia tai väitä niiden olevan kipeitä tai kurittomia, todennäköisesti syy ongelmiin istuu satulassa. Julkaise vain sellaisia asioita, jotka ovat totta ja joiden takana voit seistä. Muista hyvät käytöstavat ja mieti, millaista et haluaisi lukea itsestäsi tai omasta hevosestasi. 

Millaisia sääntöjä teidän talleilla on somejulkaisuihin liittyen?