Kanelin poismenon jälkeen ei ole tehnyt mieli kiskoa tallivaatteita päälle, sillä niissä on liikaa muistoja Kanelista. Päädyimmekin myymään Kanelin varusteista luopumisen ohessa lähes kaikki omat tallikamppeemme ja aloittamaan jälleen puhtaalta pöydältä. Tässä postauksessa esitellään Annin uudet saappaat ja vertaillaan niitä hieman edellisiin. Tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö – halusimme vain jakaa kokemukset saappaista.

Uudet saappaat: Mountain Horse Venezia High Rider
Hinta: Keskimäärin 249€, riippuu ostopaikasta
Väri: musta
Koristeet: nauhat nilkkojen kohdalla, logolaatta varressa
Laatu: Yllätyin, sillä nahka oli jämäkkää ja kunnollista. Tähän hintaan odotin, että nahka olisi ollut koppuraa tai löperöä. Menee siis varmasti jokunen kerta, ennenkuin saappaat ovat ”sisäänajetut”, eli pehmenevät ja muotoutuvat omaan jalkaan sopiviksi. Kovien varsien vuoksi käytän saappaissa kantakiilaa siihen saakka, kunnes saappaat ovat muotutuneet ja hoidan niitä saappaiden hoitoon tarkoitetuilla aineilla pitääkseni ne loistavassa kunnossa jatkossakin. Mielestäni nämä saappaat vaikuttavat lupaavilta.

Vanhat saappaat: Mountain Horse Sovereign High Rider
Hinta: Keskimäärin 349€, riippuu ostopaikasta
Väri: konjakki, tummanruskea
Koristeet: nauhat nilkkojen kohdalla, logolaatta varressa, nahan muotoilu
Laatu: Nahka on pehmeää ja nopeasti muotutuvaa, eikä saappaiden sisäänajossa tainnut mennä kuin muutama (lyhyt) ratsastuskerta. Näillä saappailla pohkeen saa lähelle hevosta pehmeän ja taipuisan nahan ansiosta. Olisin ehkä kaivannut saappailta enemmän tukea jalalle, sillä ratsastin Kanelilla pääasiassa sileällä ja maastossa. Vanhat saappaat kestivät pari vuotta satunnaisessa käytössä erinomaisesti (ja ne myytiin uuteen kotiin priimakunnossa), joten uskaltanen sanoa, että näistä saappaista on varmasti päivittäiseen aktiivikäyttöönkin.

Yhteenveto: Vaikka uusilla saappailla on ~100€ halvempi hinta, ei niissä ole konkreettisesti suurta eroa. Sovereign-saappaissa on enemmän koristeellisuutta, mutta Veneziatkin näyttävät kivoilta nauhojen ja varressa olevan logolaatan ansiosta. Pidän itse enemmän uusien saappaiden nahasta, sillä se on hieman jämäkämpää ja tukee paremmin pohjetta. Esteratsastukseen valitsisin kuitenkin ehkä Sovereignit, sillä niissä pääsee lähemmäs hevosta.

Molemmat saappaat vastaavat hyvin kokoaan. Käytän normaalisti kengissä kokoa 36-37 ja näistä saappaista kummatkin ovat olleet kokoa 37 R/R (pohkeen pituus ja paksuus normaali) ja niihin on mahtunut pienen venymisen ansiosta syksyisin ja keväisin myös paksumpi sukka. Tämän perusteella uskallan jatkossakin tilata Mountain Horsen saappaita nykyisessä koossa, kokovaihtelua eri mallien välillä ei ilmeisesti ole.

Uudet saappaat odottelevat toistaiseksi elokuussa alkavia ratsastustunteja. Tuolloin nähdään, kuinka nopeaa ne muotoutuvat omaan jalkaan (ja millaiset rakot saan) sekä kuinka hyvin ne kestävät käyttöä!

Mitkä saappaat sulla on, suositteletko?