Näpyttelimme viimeinkin Hippoksen Oma Talliin Kanelin kuolinilmoituksen ja ajattelimme, että voisimme avata ponin kuolinsyytä enemmän myös täällä somen puolella. Kanelin äkillisestä poismenosta on pian kolme viikkoa ja tässä vaiheessa on sellainen olo, että asian käsittelyyn myös somen puolella on riittävästi voimavaroja. Matkan alusta saakka olemme myös halunneet jakaa somessa rehellisesti niin hyvät kuin huonotkin hetkemme ja koemme, että emme halua aihetta teiltä seuraajilta salata.

Mikä Kanelille tuli? Kysymys, joka on esitetty meille kymmeniä kertoja ja johon vastaaminen tekee Kanelin poissaolosta todellista.

Kaneli nukutettiin ikiuneen, sillä taistelu rajua ähkyä ja suolenkiertymää vastaan oli liikaa pienelle ponille. Kanelin kunto romahti nopeasti ja sen tuskat olivat niin kovat, ettei mitään ollut tehtävissä eläinlääkärin nopeasta paikalle saapumisesta ja vahvasta kipulääkkeestä huolimatta. Kanelia ei olisi kuntonsa puolesta voinut mitenkään kuljettaa Viikkiin leikattavaksi. Päätös eutanasiasta oli ainoa mahdollinen, ja kaikessa lopullisuudessaan Kanelin kannalta ainoa oikea vaihtoehto.

Kaneli sai viettää viimeisen, lyhyen hetken omistajan kanssa kahden. Se sai kuulla tutulla äänellä kaikki ne kehut ja asiat, jotka se jo tiesi. Maailman paras poni, pieni, rohkea ja suurisydäminen Kaneli laukkaa nyt vihreämmillä niityillä ♥️