Testikuolaimet sekä Kanelin uusi kuolain saatu yhteistyössä Jouhevalta
Kanelille on ollut jo pidempään etsinnässä laadukas ja hevosystävällinen kuolain Visionin sylinterikuolaimen rinnalle. Laajojen nettitutkailuiden päätteeksi tulimme siihen tulokseen, että haluaisimme testata ponille Neue Schulen Turtle Top ja Turtle Tactio -kuolaimia. Molemmat kuolaimet kuitenkin maksavat 155€ kappaleelta, joten ei olisi taloudellisesti kannattavaa tehdä hutiostosta. Kuolain on kuitenkin sovitettava ennen ostopäätöstä, joten ratkaisu ongelmaamme oli Jouhevan kuolainvuokraus.
Ylempi kuolain: Turtle Tactio, alempi kuolain: Turtle Top
Kaneli saikin yhteistyön merkeissä testiin niin Turtle Tactio kuin Turtle Top -mallin. Molemmat kuolaimet ovat kokoa S (118-128mm) ja renkaiden hankaisija on 55mm. Neue Schule kuolaimet on muotoiltu tietokoneavusteisella mallinnuksella mahdollisimman anatomisiksi, joten ne mahtuvat hyvin suuhun ja tasaavat paineen mahdollisimman laajalle alueelle.
Turtle Tactio 
Kuolaintestit aloitettiin Turtle Tactiosta, joka on suunniteltu mukautumaan suuremmille ja herkemmille kielille sekä tasaamaan painetta pois suun herkimmiltä alueilta. Kuolain jätti Kanelin kielelle ja kitalaelle erinomaisesti tilaa ohuen muotoilun ja litistetyn keskipalan ansiosta. Kuolaimen suukappaletta mainostetaan äärimmäisen palkitsevana hevosille, ja tuntui, että kuolain kannusti Kaneliakin työskentelemään innokkaasti ratsastajan kanssa. 
Kuolaimen muotoilu auttoi Kanelia hyväksymään kuolaimen ja ratsastajan käden erinomaisesti, vaikka olemme tätä ennen kuvitelleet, että Kaneli on ollut mukavasti tuntumalla – näköjään asiaa pystyi helpottamaan kuolaimella! Turtle Tactiolla Kaneli tuntui kevenevän ja pehmenevän edestä ja suu on ollut paljon rennompi. Kuolain selvästi mahtuu hyvin paikalleen ja tuntuu Kanelista miellyttävältä, mikä välittyy suorana palautteena ratsastajalle.
Turtle Top
Seuraavaksi testattiin Turtle Topia, joka on myös suunniteltu mukautumaan hevosen suun anatomiaan sekä vähentämään painetta kitalakeen, hampaisiin sekä kieleen. Turtle Top on muotoilultaan hieman paksumpi, vakaa ja miellyttävä kuolain, joka auttaa rauhatonta suuta keskittymään tuntumaan sekä ratsua hakeutumaan pyöreämpään muotoon ylälinjastaan.
Tälläkin kuolaimella Kanelin suu tuntui todella rennolta ja lisäksi nojailu kuolaimelle tuntui vähenevän. Turtle Top istui Kanelin suuhun hyvin ja oli myös ratsastajan käteen erittäin vakaa. Poni tukeutui hyvin kuolaimeen ja oli hyvällä tuntumalla sekä pehmeä, mikä vaikutti koko ponin rentouteen ja ratsastettavuuteen. Tämäkin kuolain oli selkeästi sekä Kanelin että ratsastajan mieleen.
Ylempi kuolain: Turtle Tactio, alempi kuolain: Turtle Top

Molemmat kuolaimet tuntuivat Kanelilla todella hyviltä, mutta ponin ratsastettavuudessa oli havaittavissa pieniä eroja kuolainta vaihtaessa. Molemmissa kuolaimissa oli selkeästi omat hyvät puolensa, ja Kaneli selvästi piti molemmista vaihtoehdoista. Turtle Tactio kuitenkin näytti istuvan Kanelin suuhun paremmin ja kuolain (yhdistettynä ratsastajan käteen) tuntui tekevän ponista kevyemmän ja pehmeämmän, joten valintamme Kanelin uudeksi kuolaimeksi oli luonnollisesti Neue Schule Turtle Tactio. Kyllä Kanelin taas kelpaa♥️
P.s. Kaikki Jouhevan valikoimasta löytyvät Neue Schule kuolaimet ovat vuokrattavissa 3 viikon testijaksolle hintaan 35€ ja mikäli kuolain osoittautuu sopivaksi, vähennetään vuokraushinta kuolaimen loppusummasta. Lisäksi Jouheva tarjoaa neuvoja juuri oikean kuolaimen valinnassa ja neuvojen avulla Kanelillekin saatiin sopivat testikuolaimet tilattua.