Someton viikko takana, luvassa on siis pidempi kuulumispostaus! 
Menneenä viikkona pakkaset ovat paukkuneet Mikkelissä ja Kaneli on ottanut pakkasvirroista selvästi ilon irti. Kanelin vuokraajat ratsastivat ponia maanantain ja tiistain ja omistajan sekä Veeran (veeras.eventing) ahkerasta ponin läpiratsastuksesta on ollut selvästi hyötyä: Kaneli on nimittäin käyttäytynyt hyvin myös nuorison ratsastaessa! Itseasiassa niinkin hyvin, että meno maastossa on ollut normaaliakin pontevampaa ja työskentely kentällä aktiivista ja reipasta (viikon tuhmailut: 0kpl). Kiltti poni, jee!♥️
Keskiviikkona eläinlääkäri kävi tallilla hiekkakuvaamassa hevosia ja Kanelillekin oltiin sovittu kontrolliröntgen joulukuisen klinikalla tehdyn hiekkalöydöksen jäljiltä. Tuolloin Kanelilta löydettiin paksusuolesta vatsaontelon ala-etuosasta reilun kokoinen, 11x9cm hiekkakertymä. Ensiavuksi hiekanpoistoon Kaneli sai tuolloin nenämahaletkun kautta psylliumia + magnesiumia sekä kotiin viemisiksi 14vrk psylliumkuurin. Psyllium upposi Kaneliin onneksi hyvin ja hiekkaoireilu saatiin katoamaan. Kaupanpäällisiksi Mikkeliin satoi paksu, pysyvä lumikerros, joka estää maa-aineksen kulkeutumista Kanelin vatsaan. 
Tallinkäynnin suoritti sama klinikkaeläinlääkäri, joka huolsi Kanelia joulukuussakin. Koska Kaneli on helposti käsiteltävä eikä säpsyile, otettiin röntgenkuvat ponista tallin käytävällä ilman rauhoitusta. Omistaja sai pukea ylleen suoja-asun avustaessaan lyhyessä toimenpiteessä (hiekkakuvia otettiin 2kpl) ja Kaneli nökötti paikallaan röntgenlaitteen napatessa kuvat. 
Joulukuussa havaittu hiekkamassa oltiin saatu poistumaan mukavasti, mutta vatsassa oli nähtävissä edelleen kolme pientä hiekkakikkaretta. Vaikka hiekkalöydökset ovat hyvin pieniä, saa Kaneli vielä psylliumkuurin viimeistenkin murujen poistoon, sillä ajan kanssa kertynyt hiekka voi heikentää suoliston liikkeitä ja ärsyttää suolen pintaa, mikä voi heikentää veden ja ravinteiden imeytymistä tai pahimmassa tapauksessa vahingoittaa suolta. Ja kyllähän viimeistenkin hiekkojen poisto lisää meidän omistajien mielenrauhaa. Koska hiekkaa oli niin mitätön määrä, hiekkakontrollia ei enää tarvita. Sen sijaan poni saa aina jatkossa keväisin ja syksyisin automaattisesti psylliumkuurit pitämään maa-aineksen poissa suolistosta (sekä tietysti hiekkaröntgenin, mikäli hiekkaoireita esiintyy). 
Hiekkaröntgenin jälkeen Kaneli sai vielä vuosittaisen rokotuksen ja tämän myötä pienen rokotusloman. Kaneli ei ole koskaan reagoinut rokotukseen, mutta joillekin hevosille rokotus nostaa kuumeen. Keskiviikko, torstai ja perjantai sujuivat kuitenkin ponin osalta lomatunnelmissa. 
Kaneli käyttäytyi eläinlääkärissä jälleen oikein mallikkaasti ja mikä parasta, saatiin kaksi asiaa hoidetuksi yhdellä iskulla. Hiekkatilanne on oikein hyvällä mallilla (ja osaamme huomioida hiekanpoistot jatkossa) ja ponin rokotukset on päivitetty kuntoon.
Lauantaina Kaneli palasi töihin Veeran saapuessa ratsastamaan ponia aamupäivästä. Kanelille oli selvästikin jäänyt mieleen, että uuden ratsastajan kanssa ei himmailla ja poni olikin tänään niin yritteliäs ja mainio! Huomenna Kaneli pääsee kunnon maastoon palkinnoksi hyvästä työskentelystä ♥️
Viikon ohjelmaan on kuulunut myöskin muuttopuuhia. Tallia emme vaihda, mutta Kaneli muuttaa pikkutallista takaisin päätalliin uusien karsinajärjestelyjen vuoksi. Ponin vaihtaminen karsinasta toiseen on helppo juttu, mutta karsinan lisäksi myös tallikaapin sisältö on muutettu parin päivän aikana pikkutallista päätallin isoon satulahuoneeseen. Urakka on nyt onneksi valmis ja huomisesta alkaen Kaneli majailee uudessa karsinassaan.
Kevään ensimmäiset kisasuunnitelmat on myös lyöty lukkoon ja Kaneli aloittaa kisakautensa 7.3 starttaamalla tutun ja turvallisen heD:n lähitallilla järjestettävissä seurakisoissa. Kyseessähän ovat ponin toiset kisat, joten pidetään peukkuja, että Kaneli käyttäytyy kisapaikalla hyvin (onneksi on kuukausi aikaa panikoida :D).