Siitä saakka, kun Kanelin instatili alkoi kasvattaa suosiotaan, olemme saaneet paljon kommentointia niin suorilla viesteillä kuin anonyymisti keskustelupalstoilla. Meistä (eli Annista, Ainosta ja Kanelista) on kirjoiteltu niin hevostalli.netissä kuin Jodelissa. Lisäksi meitä lähestytään usein anonyymisti Tellonymissä sekä omalla nimellä yksityisviestein.
Suurin osa saamistamme viesteistä on ystävällisiä, tsemppaavia, rakentavia ja asiallisia. Sitten on tämä toinen puoli: ympäri nettiä jaetut “neuvot”, kommentit, joissa meitä halutaan tahallaan väärinymmärtää sekä mustamaalaavat ja jopa valheellista tietoa sisältävät juorut. Omassa kategoriassaan kunniamaininnan saavat myös Tellonymissä tulleet arvostelut painosta, hampaista tai muusta ulkonäöstä. 
Vuosien ajan olemme ajatelleet, että Instagram-tilimme tuomalla laajalla seuraajakunnalla on tämä varjopuoli, joka täytyy vain kestää, ja johon ei voi vaikuttaa tai josta ei pidä välittää. Kuitenkin eteenkin viimeiset viikon tämä kirjoittelu on saanut aivan uusia mittasuhteita. Olemme saaneet seuraajilta jo pitkään viestejä, joissa kerrotaan meitä koskevista uusista ja hyvin provokatiivisista ja negatiivisista aloituksista eri kanavissa. 
Viikko sitten tapahtui jotain sellaista, minkä seurauksena päädyimme radikaaliin ratkaisuun: somelomaan.
Aamulla herätessä puhelimeen oli tullut useita viestejä ystävältä. Viestit sisälsivät screenshotteja hevostalli.netissä käydystä keskustelusta, jossa tuttuun tapaan arvosteltiin meidän menoa. Yleensä annamme tällaisten asioiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kuitenkin takana oli hektinen, kertaheitolla elämää muuttanut viikko ja ensimmäistä kertaa nettikommentointi tuntui tosissaan pahalta.
Tässä postauksessa jaamme muutamaan otteen nyt jo poistetusta anonyymistä kommenttiketjusta hevostalli.netissä. Tarkoituksena ei ole yllyttää ketään jatkamaan haukkumista, vaan osoittaa, että anonyymin viestin voi päätyä lukemaan myös viestin kohde itse: että ruudun takana on oikea ihminen, jota viestillä satutat.

Tämä kommentti meni ehkä eniten ihon alle, vaikkei pitäisi. Ehkäpä siksi, koska kaikki tässä viestissä on valetta. 


1. Kuten olemme moneen kertaan todenneet, Kaneli on meillä loppuelämän kodissa. Se on meille rakas perheenjäsen, jota emme mistään hinnasta möisi pois. 

2. Ehkäpä Instan feediä seuraamalla voit huomata, ettei Kaneli ole meille “koriste”. Sen kanssa harrastetaan monipuolisesti ja vietetään päivittäin aikaa. 

3. Voimme rehellisesti sanoa, ettemme ole tienanneet Instagram-tilillämme euroakaan rahapalkkaa. Toki olemme äärettömän kiitollisia kaikista someyhteistöistä, mutta saaduilla harrastusvälineillä ei ponin ylläpitoa makseta. 

4. Jos yhtään olet jaksanut seurata tiliämme, tiedät kyllä, että Aino pystyy harrastamaan Kanelin kanssa siinä missä Annikin. 
Tämä viesti on naamioitu ystävälliseksi. Kuitenkin on aika paksua kutsua toisia ylimielisiksi ja ilkeiksi samalla kun itse haukkuu ihmisiä anonyymisti netissä yöllä.

Tämän viestin kirjoittajalla on aika mielenkiintoinen ajattelutapa. Kuinka Kaneli voi saada voimaa ratsastajan kanssa työskentelyyn, jos sillä ei saisi nyt “ei-tarpeeksi-voimakkaasti-liikkuvana” ratsastaa. Kannattaa lukea myös aiheesta kirjoitettu blogipostaus.

Tässä tämänkertaisen kommenttiketjun aloitus. Lukemalla meidän blogipostauksen joulukuisesta eläinlääkärikäynnistä olisi voinut tutustua Kanelin selän terveyteen sen sijaan, että päätyy kirjoittamaan aiheesta keskellä yötä nettiin anonyymille keskustelupalstalle.

Enempää otteita kyseisestä keskustelusta tai muustakaan keskustelusta emme jaa. Esimerkeillä haluamme muistuttaa teitä siitä, ettei kaikkea netissä näkemäänsä kannata uskoa, jakaa tai levittää eteenpäin. Myös kommentointi, vaikkakin hyvässä tarkoituksessa, tuo valheellisen viestin kirjoittajalle lisää huomiota.
Enimmäkseen somen pitäminen tuo meille paljon ihania ja kannustavia kommentteja ja viestejä sekä hyvää mieltä. Vuorovaikutus seuraajien kanssa on someharrastuksemme parasta antia. Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet meidät miettimään, kuinka paljon kykenemme vastaanottamaan tämän someharrastuksen varjopuolta, negatiivisia viestejä, meidän tilin tarkoitus kun on ilahduttaa muita päivityksillämme. Menneiden viikkojen tapahtumien summana koemme, ettemme juuri nyt pysty tätä täysin toteuttamaan ja siksi ensimmäistä kertaa someharrastuksemme aikana olemme päättäneet jäädä somelomalle. Loma kestää viikon, toivottavasti yhä seuraat menoamme, kun palaamme päivittelemään. 
Kanelilla kaikki on hyvin ♥️
Kiitos ymmärryksestä ja hyvää helmikuun ensimmäistä viikkoa!
♥️: Aino, Anni ja Kaneli