Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hevari Oy:n kanssa. 
Hevari on suomalainen hevostarvikeliike, jonka valikoimasta löytyy laajasti varusteita niin poni- kuin hevosurheiluun. Hevarin tuotteita voi ostaa hevari.fi-verkkokaupasta, yrityksen myymälästä Heinolasta sekä ympäri Suomea raveissa kiertävistä myymäläautoista. Yritys on mukana tukemassa poniurheilutoimintaa sponsoroiden monia tapahtumia, muun muassa ponikuninkuusraveja sekä monen tasoisia poniravilähtöjä ja ponikerhojen toimintaa.
Yhteistyön tiimoilta Kaneli sai kahdet uudet ajosuitset, joita olemme kerenneet testata nyt kolme viikkoa. Ponin vanhat ajosuitset olivat nekin Hevarilta ja palvelivat Kanelia uskollisesti 10 kuukauden ikäisestä aina viisivuotiaaksi saakka. Kuitenkin ponin kasvaessa suitsista yli lähtivät ne uuteen kotiin ja ajankohtaiseksi tuli hankkia ponille uudet, ajamiseen soveltuvat suitset sekä niihin sopiva sekki.
Kanelin saamat tuotteet ovat GP-Tackin nahkaiset ravisuitset ponille sekä Star Tackin synteettiset ravisuitset ponille. Kanelilla on kokoisekseen poniksi melko suuri pää, mikä tuottaa usein haasteita koon valinnassa, kun joudumme pallottelemaan pony- ja cob-koon välillä. Molemmista suitsista löytyi nettisivuilta kattavat mitat, joiden perusteella päädyimme valitsemaan Kanelille pony-koon. Lisäksi molemmissa suitsissa oli reilusti säätövaraa, minkä ansiosta saimme sovitettua suitset ponin päähän hyvin istuvaksi. Tuotekuvauksen mukaan hyvien säätömahdollisuuksien ansiosta suitset käyvät hyvin niin shetlannin-, russ- kuin muillekin pienille poniroduille. Meidän lisävinkkinä kummatkin suitset ovat näin ollen hyvä valinta myös kasvavaan päähän.
Tähän mennessä kaikki Kanelin suitset ovat olleet nahkaisia, joten päädyimme valitsemaan sellaiset ponille nytkin. GP-Tackin nahkaiset ravisuitset ruostumattomilla soljilla ovat klassiset ja kauniit, ja varusteidenhoitohulluina olemme sitä mieltä, että oikein hoidettuna nahka vain paranee vahnetessaan, kun suitset pehmenevät.
Yksi tärkeä kriteeri uusille ajosuitsille oli sekin kiinnitysmahdollisuus, jollainen näistä löytyy. Etenkin kesäisin Kaneli tahtoisi usein ajaessa syödä, jolloin sekki estää pään vetämisen alas sen sijaa, että joutuisimme vetokilpailuun ohjilla. Näiden suitsien topatussa niskaremmissä on kaksi nahkalenkkiä joiden läpi voi laittaa obersekin. Lisäksi niskaremmin keskellä on solki, johon voi tarvittaessa kiinnittää mm. silmälaput. Myöskään sopivaa sekkiä meidän ei tarvinnut kaukaa etsiä, sillä Hevarilta löytyi meille näihin suitsiin hyvin sopiva vaihtoehto, saman valmistajan GP-Tack poniobersekki.
Valitsemiemme nahkasuitsien lisäksi meidän yllätykseksemme paketista paljastui myös Kanelille myös toiset suitset, Star Tackin synteettiset ravisuitset ponille. Kuten sanottu, nämä ovat meidän koko vuosituhannen hevosia harrastaneiden ekat synteettiset suitset ikinä, joten aiempia käyttökokemuksia meillä ei juuri ollut. Etelä-Suomen loska- ja rapakeleissä nämä suitset ovat osoittautuneet todella käteviksi, sillä toisin kuin nahkavarusteet, nämä kestävät vesipesun. Synteettisien suitsien hoito onkin superhelppoa, kuraisen lenkin jälkeen suitset voi vain huuhdella hanan alla ja kuivata pyyhkeellä taas puhtaiksi. Erityismainintana suitsien mukana tulee vakiovarusteena suloinen väriotsapanta, johon saa valita useista eri vaihtoehdoista haluamansa sävyn. Näihin suitsiin saimme lisäksi yhteensopivan Star Tackin synteettisen poniobersekin, joka niin ikään on helppo puhdistaa ja sopii säähän kuin säähän.
Kolmen viikon jälkeinen tuntuma molempiin suitsiin on positiivinen! Aiemmin olemme olleet ehkä hieman skeptisiä synteettisiin varusteisiin, ja meidät yllätti erityisesti synteettisen materiaalin helppous. Plussaa molemmat suitset ja sekit saavat myös edullisista hinnoistaan, sekä hyvästä hinta-laatu suhteesta. Lisäksi teemme mielellämme yhteistyötä kotimaisen poniurheilua tukevan yrityksen kanssa. Kannattaa käydä kurkkaassa Hevarin sivut Facebookissa sekä Instagramissa.
Lopuksi meillä on ilo jakaa teille -15% alekoodi hevari.fi-verkkokauppaan. Koodilla Kaneli15 saatte 15% alennuksen kaikista raviponin varusteista hevari.fi-verkkokaupassa. Alennuskoodi on voimassa 1.1.2021 – 31.1.2021.