Instagramissa olemmekin jo maininneet Kanelin uudesta varustehankinnasta, tilasimme ponille nimittäin lampaankarvasatulan! Kyseessä on Christ Premium Plus – lampaankarvasatula, jonka ajattelimme olevan loistava ratkaisu tämänhetkiseen tilanteeseen: Kanelillahan ei ole käytössään lainkaan satulaa entisen käytyä epäsopivaksi ja uuden satulan hankinnan ollessa meneillään. Emme missään nimessä halua, että Kanelilla ratsastettaisiin epäsopivalla satulalla, ja koska ilman satulaa ratsastaessa liukasliikkeisen ponin kyydillä on ajoittain hankala pysyä kyydillä, päädyimme lampaankarvasatulaan. Ja onhan lampaankarvasatula varmasti ihanan lämmin pakkasilla ratsasteluun, vaikka käytössä olisikin normaalisatula.

Koska lampaankarvasatulassa ei ole lainkaan runkoa, ei sen kanssa ole järkevää käyttää jalustimia, sillä  paine jakautuisi ponin selkään ikävästi. Halutessaan satukaan saa kiinnitettyä jalustinhihnat, mutta emme koe jalustimien lisäämistä lampaankarvasatulaan tarpeellisena tai järkevänä. Kanelin uudessa lampaankarvasatulassa on nimittäin muhkeat tuet niin takakaaressa kuin polvien edessäkin, joten satulassa voi istua oikein tukevasti ja mukavasti. Lampaankarvatasulaa tullaan varmasti jatkossa käyttämään maastoilun lisäksi niin koulutreenissä kuin puomeillakin, niin mukava se on. Lampaankarvasatula on istuvuutensa ja tukevuutensa lisäksi myös miellyttävä ja ystävällinen hevosen selälle, lampaankarvalla on nimittäin hoitava vaikutus – suunnittelimme kylläkin käyttävämme ponin ja huovan välissä satulahuopaa, joten hoitavaa vaikutusta ei tällöin synny. 

Satula on päässyt jo ensimmäisille testiratsastuksille, ja se on aivan ihana! Koska penkki istui ponille kuin nenä päähän, lähdettiin ensimmäisellä ratsastuksella suoraan maastoon viilettämään ja täytyy kyllä todeta, että satula pystyi erinomaisesti paikallaan ja siinä oli todella tukeva istua kaikissa askellajeissa.  Kanelin satula on kokoa shetty, mutta koska se on melkoinen muhkea pilvi, mahtuu siihen mukavasti pieni aikuinenkin. Harkitsimme pitkään pony ja shetty -kokojen välillä, mutta onneksi uskalsimme ottaa pienemmän, joka on ponille kuin tehty!
Onko teillä kokemuksia lampaankarvasatuloista?