Nyt se on tehty, Kaneli on osallistunut ensimmäisiin seurakisoihinsa! Alunperin tarkoituksena oli aloittaa lähialueen helppojen koululuokkien kiertely jo alkuvuodesta, mutta korona sotki suunnitelmat. Kipasta löytyi kuitenkin hyvin kisatarjontaa alkusyksyksi, joten päätimme extempore ilmoittaa Kanelin ratsastusseura M-Ridersin seurakisoihin Suojalammen tallille Mikkeliin. Luokaksi valikoitui Helppo D, joka on oivallinen starttiluokka kisauraansa aloitteleville hevosille ja ratsastajille. Kyseessä oli Kanelin ensimmäisen kisareissu täysin vieraalle tallille ja lisäksi kyseessä olivat ponin ensimmäiset seurakisat, joten omistajien kisoja edeltävä viikko meni melkoisen innostuneen jännityksen vallassa. 

Kuva: Krista Rostén. Ratsastaja: Emmi Tuukkanen
Kuva: Krista Rostén. Ratsastaja: Emmi Tuukkanen.


Kouluratsastus ei ole Kanelin vahvuuksia (koska rakenne ja liikkeet), mutta mielestämme on tärkeää, että nuori poni oppii toiminaan erilaisissa tilanteissa, joten tietysti ilmoitimme sen tilaisuuden tullen helppoon luokkaan. Tarkoituksena oli lähteä kerryttämään Kanelille positiivista kokemusta uusissa paikoissa toimimisesta ja reissaamisesta, sijoituksella tai ruusukkeilla ei tässä vaiheessa ole väliä. Toiveena oli, että Kaneli suhtautuu kisapäivään yhtä fiksusti kuin muihinkin uusiin asioihin eikä joudu jännityksen valtaan ollessaan yksin kouluradalla (pellenumeron vaara on suuri).

Koska päätös ilmoittaa Kaneli kisoihin syntyi ilmoittautumisajan päättymistä edeltävänä iltana, eikä ponia ratsastavalla omistajalla ole kilpailulupaa, päädyimme pyytämään meidän valmentajaa (joka myös ratsuttaa Kanelia) ratsastajaksi kisoihin. Kaneli pääsikin kesälomansa jälkeen kunnolla ratsastuksen makuun, sillä Emmi kävi ratsastamassa ponia kisojen alla muutamaan otteeseen. Lisäksi Kaneli liikkui kisoja edeltävällä hienosti myös vuokraajillaan, joten ratsujutut eivät selvästikään olleet unohtuneet kesäloman aikana (tämä havainto onneksi helpotti omistajien kisajännitystä).

Kisa-aamuna ohjelmassa oli ponin pesu ja letitys (ei helppo operaatio Kanelin pörröharjalle) sekä parinkymmenen minuutin trailerimatka tallille, jossa kilpailut järjestettiin. Kaneli nökötti pestävänä ja letitettävä kiltisti parisen tuntia, minkä jälkeen se lastautui muitta mutkitta ja matkusti kisapaikalle oikein mallikkaasti.

Kaneli varustettiin trailerissa ja pian lähdettiinkin maneesille verryttelemään. Kaneli marssi tuntemattomaan maneesiin ilman mitään kummempia ihmettelyitä, ja oli verryttelyssä aavistuksen pinkeä, mutta hyvin avuilla ja tasoittui nopeasti. Verryttelyssä oli yhtäaikaa kaksi muutakin ratsukkoa, mutta Kaneli keskittyi hienosti omaan tekemiseen, eikä hillunut ympäriinsä. Tässä vaiheessa omistajan teki mieli itkeä ilosta kentän reunalla, sillä Kaneli oli niin fiksu!

Kuva: Krista Rostén. Ratsastaja: Emmi Tuukkanen.

Reilun parinkymmenen minuutin verryttelyn jälkeen luokka alkoi ja Kaneli oli oman luokkansa ensimmäinen lähtijä. Tavoitteet ekalle kisareissulle eivät olleet korkealla, vaan toiveena oli välttyä pellenumerolta ja omistaja haaveili salaisesti jostain 53% kieppeillä olevasta suorituksesta. Ponihan sitten yllätti kaikki, käyttäytyi vieraassa paikassa kuin kotonaan (tuomaripäädyssä oli kyllä hieman jännittävää) ja teki oikein tasaisen ja itsensä näköisen radan. Kanelin ensimmäiset seurakisat menivätkin kunnialla läpi, Kaneli nimittäin suoritti radan 62,368%.

Sijoituksille ei saaduilla prosenteilla vielä päästy, sillä luokan kaksi muuta osallistujaa nappasivat ansaitusti hitusen paremman tuloksen, mutta sillä ei ole mitään väliä Kanelin tehtyä enemmän kuin parhaansa. Kisat menivät meidän osalta siis täysin putkeen ja paremmin kuin osaisimme kuvitellakaan: Kaneli sai hyvän ensikokemuksen kilpailuista, käyttäytyi uskomattoman hyvin ja sai vielä paremmat prosentit kuin uskalsimme toivoakaan. Tästä on siis hyvä jatkaa harjoituksia ja suunnata kohti seuraavia kisoja ♥️