Edellinen varustepostaus on kirjoitettu yli vuosi sitten, mutta koska vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon (niin ratsukoulutuksen kuin ponin kasvun suhteen), totesimme, että nyt on aika kirjoittaa päivitetty varustepostaus! Varusteiden määrä vuodentakaisen ei ole merkittävästi kasvanut, mutta tarpeetttomaksi jäänyttä tavaraa on myyty ja tarpeellista hankittu tilalle. Ostammekin Kanelille pääsääntöisesti laadukkaita varusteita, jotka hyvin huollettuina kestävät käytössä pitkään säilyen hyvännäköisinä. Meidän molempien suosikkivärit hevosvarusteissa ovat ruskea nahka ja tummansiniset tekstiilit, mikä näkyykin Kanelin varusteissa varsin hyvin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Suitset, suitsitarvikkeet & kuolaimet 
Kanelilla on kahdet suitset, Dyón Working Collectionin Fancy Flashit sekä Ps of Swedenin High Jumpit miksattuna merkittömään anatomiseen niskahihnaan (Psosin niskahihna ei istu ponille). Molemmat suitset ovat kokoa cob ja tietysti tummanruskeat. Molemmissa suitsissa sekä muotoilu että nahan laatu ovat mielestämme erinomaiset, ja Kanelikin on tyytyväinen molemmissa päävehkeissään. Ohjina Kanelilla on molemmissa suitsissa tavalliset nahka/kumiohjat.
Lisäksi Kanelilta löytyy Ps of Swedenin ”Bold Merlot” otsapanta sekä Crystal Crownsin ”Midnight Moon” otsapanta, molemmat koossa cob ja ruskealla nahalla.
Kuolaimena Kanelilla on Visionin 10mm paksu sylinterikuolain sekä tavallinen 14mm oliivikuolain. Hankintalistalla on vielä ohut kolmipalakuolain ja ajosuitset.
Ajovarusteet
Kanelin silat ovat Star Tackin ruskeat, nahkaiset ponisilat. Silat ostimme Kanelille sen ollessa reilun vuoden ikäinen ja olemme käyttäneet niitä jo melkoisesti. Tykkäämme silojen erikoisemmasta väristä ja nahan laatu yllätti meidät postiviisesti. Erityisplussaa silat saavat pikalukko-ominaisuudestaan, sillä niihin on nopea kiinniittää ja irroittaa kärryt. Silakompletin mukana tuli ostaessa itse silojen ja yllämainittujen ajosuitsien lisäksi myös ruskea häntäremmi sekä mahavyö, jotka ovat edelleen käytössä (ja aivan superhyvää nahkaa!). Siloissa Kanelilla on joko musta tai valkoinen silapehmuste sekä Wahlstenin musta Y-rintaremmi koossa pony. Silat on ostettu hevostarvikeliike Hevarista, mutta käsittääksemme kyseistä mallia ei ole enää saatavilla. Lisäksi Kanelilla on vaaleanruskeat Finntackin ajo-ohjat, jotka ovat mielestämme ihan parhaat.
Kanelilla on käytössään Desperado -merkkiset hiittikärryt. Nämä kärryt ostimme sillä ajatuksella, että poni ajo-opetusvaiheessa pistää ne palasiksi. Yllätykseksemme Kaneli oppikin ajon salat ensimmäisellä yrittämällä ja hyväksyi kärryt peräänsä muitta mutkitta. Desperadot ovat siis vieläkin täysin ehjät ja ahkerassa käytössä. Vaikka Desperadot ovat ravikärryistä edullisinta merkkiä, ovat nämä kuitenkin kestäneet isojakin kolhuja (mm. innostuksesta johtuvaa pukittelua ja pystyynhyppimistä sekä yhden suomenhevoskolarin). Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi kuitenkin hankkia Kanelille laadukkaammat koppa- tai valjakkokärryt, joilla pääsisi ajelemaan kaksi kyydissä metsäpoluille.
Loimet
Meidän suosikkiloimimerkki on ehdottomasti Horseware. Kanelille Horsewaren pony-loimet istuvat täydellisesti, joten muita merkkejä tai malleja emme mielellämme edes harkitse. Kanelilla on käytössään leudoilla keleillä Horsewaren Amigo Bravo 0g sadeloimi kaulakappaleella (tietysti sinisenä). Kovilla pakkasilla ponilla on Horsewaren Amigo Bravo toppaloimi 250g täytteellä ja kaulakappaleella. Ulkoloimien lisäksi Kanelilla on Nortonin tallitoppaloimi viileitä öitä varten sekä Horse Comfortin siniruudullinen vohveliloimi kuivatteluun. Edustusloimena Kanelilla on tummansininen Kingslandin Sport -fleeceloimi. Lisäksi ponilta löytyy Horzen oranssi heikastinratsastusloimi ja Kingslandin ohut fleeceviltti. Hankintalistalla on vielä ensi syksysi 100-150g sadeloimi, mutta harmiksemme Horsewaren pony -mallistosta ei juuri tätä loimea löydy, täytynee siis vaihtaa merkkiä (= Bucas pony lienee ainoa istuva malli). Onneksemme Kaneli pärjää melko vähällä loimituksella (ja tallissa on hyvät loimenkuivatusmahdollisuudet), joten yksi kappale kutakin loimea on riittänyt tähän saakka mainiosti.
Suojat
Vaikka Kanelin jalka-asennoissa tai liikkeissä ei ole moitittavaa, suojaamme sen jalat mielellämme vähänkään raskaammasta menossa. Kanelilla on käytössään Zandonan Superior Air PONY jänne- ja hivutussuojat. Suojat saatiin yli kaksi vuotta sitten Viljar Shopista ja nämä suojat ovat yksi meidän suosikkivarusteista! Suojia on käytetty niin ratsastaessa, ajaessa, juoksuttaessa, irtojuoksuttaessa ja hypyttäessä kuin maastakäsiteltäessä, eivätkä ne ole kovassakaan menossa aukeilleet tai pyörineet jaloissa ja ovat edelleen aivan uudenveroisen näköiset. Suojien sisäpuolella oleva neopreenivuori muotoutuu anatomisesti ponin jalan mukaan, mikä tekee niistä myös ekstramukavat Kanelin mielestä. Koska nuori poni ajoittain asettelee jalkojaan mihin sattuu ja pienenä lisänä tekee omia kevätjuhlaliikkeitä, huojentaa suojien iskuvaimennus sekä geelitäyte meidän omistajienkin mieltä.
Harjat
Harjoja emme ole Kanelille kauheasti ostelleet, sillä aiemmilta heppakavereilta on jäänyt jos joskinmoista turkinhoitovälinettä. Tällä hetkellä Kanelin harjat koostuvat pääosin Stübbenin ja Showmasterin luonnonmateriaaleista tehdyistä harjoista sekä Horsewaren synteettisistä harjoista. Harjoja säilytämme tyylikkäästi muovikorissa 😀
Riimut
Koska Kaneli temmeltää tarhassa suurimman osan päivästä (12-24h), ostamme sille yleensä sellaisia riimuja, joiden perään emme itke niiden mennessä rikki/likaisiksi/kadotessa. Kovin montaa riimua meidän ei itseasiassa ole edes tarvinnut ostaa ponille, sillä meidän molempien tallikaapit ovat pursuilleet vanhojen hoito- ja ylläpitoponien (enimmäkseen pinkkejä) riimuja, joita Kaneli on urhoollisesti saanut käyttää, kunnes on saanut ne täysin tuhottua (tai kasvanut niistä yli). Kuitenkin parempia tilaisuuksia varten Kanelilla on olemassa ruskea nahkariimu ja hoitaessa käytämme Back on Trackin hoitavaa riimua.
Jalustimet
Joko luit postaukset Freejumpeista? Klikkaa tästä tai tästä niin pääset lukemaan Kanelin jalustimista!
Satulahuovat ja korvahuput
Kanelin satulahuopavalikoimaan on siunaantunut vasta kolme yksilöä, joista arkikäytössä ovat Ps of Swedenin Stripe värissä ”Deep Sapphire” sekä Monogram värissä ”Ice Coffee”. Lisäksi kaapista löytyy uutukaisena Ps of Swedenin ”Merlot” -värinen estehuopa, joka ei ole vielä ehtinyt käyttöön asti. Parinkymmenen vuoden satulahuopahulluuden aikana emme ole törmänneet yhtä laadukkaisiin satulahuopiin, ja muut merkit ovatkin saaneet väistyä Kanelin varustekaapista. Kanelin satulahuovat ovat kokoa cob, ja sopivat täydellisesti ponin 15,5” satulaan. Plussaa Ps of Swedenin huovat saavat kauneutensa lisäksi hyvästä muotoilustaan, likaa hylkivästä pinnastaan sekä nopeasti kuivuvasta ja antibakteerisesta materiaalistaan.
Uskottavalla ratsuponilla täytyy myös olla huopaan mätsäävät korvahuput, ja Kanelilta korvahuppuja löytyykin kaksi kappaletta. Toinen Kanelin korvahupuista on @heppahatut mittatilaustöinä valmistettu, meidän itse suunnittelema ja se on väriltään navy, ja siinä on valkoinen ja beige koristenauha sekä kirkasta blingiä ja koristeellinen piparireunus. Halusimme, että korvahuppu on tyylikäs ja ajaton sekä sopii yhdisteltäväksi Kanelin kaikkiin varusteisiin.

Satula & satulatarvikkeet
Kanelin satula on ruskea Lippo Rivello Espanza estesatula. Lippo on oli meille entuudestaan tuntematon merkki, mutta mielenkiintomme heräsi, kun saimme tietää, että Lippo satulan valmistetaan Pessoan tehtaalla ja niissä on sama kestävä ja kevyt hiilikuiturunko kuin Pessoan satuloissa sekä satulan elinikäinen runkotakuu. Lipon satuloissa on käytetty pehmeää nahkaa, joka antaa hyvän pidon ja istuin on ratsastajalle hyvin pehmeä. Kanelin satula on kooltaan 15,5”, joten pieni aikuinenkin mahtuu penkkiin kivasti. Lisävarusteina satulassa on JH Collectionin ruskeat 135cm pitkät jalusti hihnat sekä musta 100cm muotoiltu satulavyö.

Mitä piditte postauksesta?