1. Kuka olet?
Olen Anni, 27-vuotias poninomistaja. Olen kotoisin Lapista, mutta asun nykyään Mikkelissä ja työskentelen luokanopettajana. 

2. Milloin ja missä aloitit hevosharrastuksen?

Aloitin ratsastuksen vuonna 1998, kun kotikylän ”isot tytöt” alkoivat pitää ”ratsastustunteja” poneillaan. Vuonna 1999 naapurin ravitallille muutti shetlanninponi, jolla ratsastin vuoteen 2002 asti tallityttöjen opissa, kunnes sain naapuritallilla käynnin lisäksi aloittaa ratsastustunnit ihan oikealla ratsastustallilla.3. Suurimmat saavutuksesi?
Yliopistotutkinto ja se, että Kanelista on kehkeytynyt yhteiskuntakelpoinen otus.

4. Mitä odotat tällä hetkellä?
Tykkään tavallisesta arjesta, mutta jos jotain pitää sanoa, niin odotan pitkää kesälomaa, sillä lähdemme Kanelin kanssa lomailemaan ”kotiin” Lappiin. Toinen juttu mitä odotan, on lokakuussa järjestettävä Helsinki International Horse Show.

5. Elämäsi hevoset?
Olen tutustunut moniin hienoihin kilpahevosiin, ratsuihin ja ravureihin. Elämäni hevoset ovat kuitenkin poneja, joista ensimmäinen on tietysti Kaneli. Toinen elämäni poni on ylemmässä kuvassa oleva shetlanninponi, joka muutti naapuriimme ravitallille 90-luvun lopulla. Kyseinen poni oli nuoruuteni paras ystävä, joka opetti vastuuta ja pitkäjänteisyyttä. Ponia taisin hoitaa yli kymmenen vuotta (yhdessä Ainon kanssa) ja toivon, että saisin Kanelista jonain päivänä yhtä hienon ystävän.

6. Suunnitelmasi vuodelle 2020?
Tämä vuosi on korona-pandemian vuoksi ollut niin poikkeuksellinen, että tälle vuodelle ei ole kummempia suunnitelmia. Kanelin kanssa voitaisiin käydä joissain pikkukisoissa, tai sitten jätetään tämäkin ensivuoteen.

7. Miten rentoudut?

Siivoamalla. Joko kotona tai Kanelin varustekaapilla.

8. Oletko kilpailuhenkinen?

Kyllä. Haluan menestyä elämässäni ja saavuttaa tiettyjä asioita. En kuitenkaan ole omakohtaisesti kiinnostunut kilparatsastuksesta (tai muustakaan kilpaurheilusta), vaikka haluankin kehittyä ratsastajana.

9. Mitä harrastat?

Poninomistamista ja somettamista. Lisäksi pidän itsestäni huolta juoksemalla ja käymällä toisinaan salilla.

10. Mieleenpainuvimmat kokemuksesi hevosen kanssa?

Kanelin ostaminen. Oman hienon, nuoren ja ratsusukuisen suomenhevosen osto oli ollut haaveissa jo pitkään, mutta ei mitenkään ajankohtainen, kun Kaneli saapui meille emänsä kanssa ylläpitoon. Kanelissa kuitenkin oli sitä jotain, ja päädyimme vahingossa ostamaan pikkuponin.

11. Miksi bloggaat?

Joskus asiaa on enemmän, kuin Instagramin tekstiosuus sallii. Silloin on hyvä kirjoittaa blogiin isompi postaus jostain itseään tai seuraajia askarruttaneesta aiheesta. 

12. TOP 5 blogit tai sometilit?
Suosikkitilini ovat sellaisia, joista välittyy hyvä fiilis ja huumori. Tärkeää on visuaalisuus sekä aikuismainen ote. Pidän myös kantaa ottavista kirjoituksista ja mielipidepostauksista, mikäli kirjoittaja ei esitä asiaa täysin fanaattisesti. Ehdottomasti mielenkiintoisimmat hevossomet ovat mielestäni @tuhmaponi, @talli_labellas ja @project.casper

13. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?

Kaikki!

14. Hevonen jota ihailet?

Ihailen viisaita ja sinnikkäitä suomenhevosia, jotka olivat aikoinaan mukana sotimassa. Suurin osa sotaan lähtevistä hevosista otettiin siviilistä ja ne saattoivat olla omistajilleen hyvinkin rakkaita.

15. Vahvuutesi ja heikkoutesi hevosihmisenä?
Vahvuuteni on ehdottomasti se, että hevosten kanssa toiminen on luontevaa, ja taustalta löytyy tietoa ja taitoa ymmärtää hevosta eläimenä ja toimia sen mukaan. Haluan kehittyä ja oppia uutta, joten kuuntelen mielelläni muiden neuvoja, luen paljon hevosiin liittyviä tutkimuksia ja pyrin ottamaan tutkitun tiedon huomioon toiminnassani. Heikkouteni taaskin on se, etten ole kovin lainkaan kunnianhimoinen ratsastaja.


16. Kuka on esikuvasi?

Minulla ei ole esikuvaa, mutta hevospuolella ihailen kaikkia niitä tyyppejä, jotka ottavat muut huomioon, tsemppaavat aidosti ja kohtelevat hevosia hyvin.

17. Mitä haluaisit oppia vuonna 2020?

Haluaisin oppia osakesijoittamista :DDD

18. Minkä luonteenpiirteen vaihtaisit itsestäsi?

Vaihtaisin mukavuudenhaluisuuden päämäärätietoisuuteen. Välttelen tylsiä hommia viimeiseen asti, vaikka tiedän, että saavutan haluamani tekemällä kovasti töitä – ja silti jätän asiat usein viime tippaan.

19. Mitä piirrettä inhoat ihmisissä?

Sitä, ettei osata asettua toisen asemaan ja nähdään asiat mustavalkoisesti omalta kantilta. Kaikenlainen besserwisseröinti, omien mielipiteiden ja neuvojen tyrkytys aiheuttaa myös päänsärkyä.

20. Kallein ostoksesi?

Auto.
21. Epäsuosittu mielipiteesi?
Tämä nyt ei koske itseäni, eikä mielipide kaikkien mielestä varmastikaan ole epäsuosittu, mutta ratsastus on järkyttävän kallis ja elitistinen laji. Ratsastuksen nuorisotoiminta tarvitsisi samanlaista tukea kuin vaikkapa jääkiekko tai jalkapallo, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa lajia ohjatusti ja turvallisesti.

22. Mitä ihailet toisissa ihmisissä?
Päämäärätietoisuutta ja päättäväisyyttä omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

23. Mikä inspiroi juuri nyt?

Kesäloman lähestyminen!

24. Suurin paheesi?

Herkuttelu. Voisin elää pizzalla ja suklaalla.

25. Mitä somekanavia käytät?

Pääsääntöisesti Instagramia ja blogia, muuhun ei tahdo riittää aikaa.

26. Unelmiesi työpaikka?
Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä rehtorina tai erityisluokanopettajana.

27. Tärkeimmät ominaisuudet hevosessa? 
Rohkea, sosiaalinen ja avoin luonne. Ratsuna tykkään enemmän herkistä ja eteenpäinpyrkivistä hevosista.

28. 3 biisiä, joita kuuntelet tällä hetkellä?
Daft Punk – Get Lucky
Eminem – No Apologies
SAINT JHN – Roses (Imanbek Remix)

29. Millainen hevosenomistaja olet?
Vastuullinen ja (yli)huolehtiva. Kanelin hyvinvoinnista on huolehdittava parhaalla mahdollisella tavalla joka osa-alueella ja varusteiden on oltava viimeisen päälle sopivia, turvallisia ja puhtaita. Näen painajaisia siitä, että Kanelilla on jokin vika/vamma/sairaus ja olen toisinaan valmiina käärimään ponin pumpuliin ilman syytä.

30. Mitä haluat saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Haluan ostaa isomman asunnon ja saada vakiotyön sekä edetä urallani. Tietysti haluan myös, että viiden vuoden kuluttua Kaneli olisi jo aika hieno pikkuponi.