Näin kevään tullen ajattelimme, että olisi hyvä aika esitellä meidän hyväksi kokemamme keinot kaviollisten turkin taltuttamiseen. Nämä tuotteet toimivat niin Kanelin kuin koekaniineina toimineiden entisten vuokra- ja hoitoheppojen turkkeihin.

Miten tämä pidetään puhtaana?


Kanelin turkinhoidon a ja o on Show Sheen -hoitosuihke. Monet litkut testanneena palaamme aina tähän tuotteeseen, sillä sen avulla ponin jouhet ja turkki pysyvät kurissa parhaiten. Show Sheen on riittoisaa, ei tahmaa vaan jättää turkin liukkaaksi ja sileäksi, tuoksuu hyvältä ja vieläpä on hinta-laatusuhteeltaan järkevä ostos. Hankimme Kanelille tätä tuotetta aina 0.95 litran pullossa (noin 21€), joka kestää meidän päivittäisellä käytöllä suunnilleen 4 kuukautta, jolloin pulloja menee vuodessa keskimäärin kolme.

Toinen vuosien varrella hyväksi toteamamme tuote samaan tarkoitukseen – jouhien selvittäämiseen ja turkin hoitamiseen on saksalaismerkki Stübbenin Care-hoitosuihke. Suihkeessa parasta on ehdottomasti sen taivaallinen tuoksu, joka saa tunkkaisimmankin tallin tuoksumaan hetkeksi salongilta. Miinuspuolena tuotteessa on sen hintavuus (noin 40€/litra), minkä vuoksi arkikäytössä meillä onkin ylempänä mainitsemamme Show Sheen.

Karvanlähdön ajalle meillä on kaksi luottotuotetta. Vanha kunnon harjauskivi, sekä oikeastaan koirille tarkoitettu Furminator-harja. Harjauskivi on varmasti monelle hevosharrastajalle tuttu, eikä se siksi kummempia esittelyitä kaipaa. Hintaa kivellä on usein vain euron pari, ja se onkin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen vaihtoehto. Furminator taas on huomattavasti tyyriimpi noin 30 euron hinnallaan, sekä myös oletettavasti hevospiireissä tuntemattomampi sen alkuperäisen käyttötarkoituksen, koiran turkinhoidon, vuoksi. Kuitenkin Furminator toimii kokemuksemme mukaan erinomaisesti myös kaviollisiin, ja tämä harja onkin ykköstuote meidän joka keväisessä harjausurakassa. Se irrottaa karvaa tehokkaasti jopa kevyillä painalluksilla ja karvatukot on myös helppo irroittaa harjaksista vetojen lomassa. Furminator on myös kestävä ja tuleekin pitkässä juoksussa edulliseksi vaihtoehdoksi, meillä on nimittäin ollut sama harja kymmenkunta vuotta.

Valkoinen karva on työläs pitää puhtaana, onneksi luottotuotteet auttavat!


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Kanelin hygieniatuotevarastoon kuuluu Baby Wipes -pyyhkeitä. Varsa-aikoina Kanelilla oli syksyisin vatsa-ongelmia, minkä seuraksena silloin tällöin ponin pakoputkesta päätyi lopputuotetta häntään ja takajaloille. Toinen, myöskin iän myötä poisjäänyt ponin epämiellyttävä riitti oli omassa kakassa köllöttely makuuasennossa itse toimituksen jälkeen. Koska etenkään talvisin pakkasten takia ponin pesu ei ole aina mahdollista, ovat Kanelin karvapeitteen ja omistajien hajuaistin pelastajina jo vuosia toimineet vauvan puhdistuspyyhkeet. Pyyhkeet on suunniteltu herkälle iholle ja ne ovat usein hajustamattomia, joten olemme uskaltaneet käyttää niitä vauvan sijasta Kaneliin, jonka iho ei ole ollut pyyhkeistä moksiskaan. Päinvastoin, pyyhkimätä turkkiin kovettunut kakka olisi voinut vaurioittaa ponin ihoa ja puhdistuspyyhkeet ovat olleet meille suuri apu. Merkeistä olemme valikoineet käyttöömme melko edullisia vaihtoehtoja, kuten Pirkka- ja Natusan- pyyhkeitä, emmekä ole merkkien välillä oikeastaan huomanneet pyyhkeiden toimivuudessa eroja.

Mitkä on teidän salaiset poninpuhdistusniksit?