Meiltä kysellään yhä paljon, miksi Kaneli muutti Torniosta Mikkeliin, ja miltä Ainosta tuntuu, kun poni asustelee 700 kilometrin välimatkan päässä hänestä. Siksi päätettiinkin vielä jakaa tänne blogin puolellekin muuton syitä sekä hieman Ainon fiiliksiä näin puoli vuotta muuton jälkeen.
Pääsyynä Kanelin muuttoon oli se, että muuttoratkaisu sopii molempien tämän hetkiseen elämäntilanteeseen: Anni asuu ja työskentelee Mikkelissä, kun taas Aino opiskelee viikot Rovaniemellä yliopistossa. Näin ollen Ainon tallimatka oli jo lähtökohtaisesti 130 kilometriä Rovaniemeltä Tornioon suuntaansa koko viime lukuvuoden ajan, jolloin Kaneli oli viikot puoliylläpidossa ja viikonloput me omistajat ajoimme hevosharrastuksen perässä Tornioon. Pitkien tallimatkojen vuoksi päätimme, että laidunkauden jälkeen olisi järkevämpi siirtää poni Torniosta jomman kumman omistajan asuinkaupunkiin. Päädyimme lopputulokseen, että Kanelin olisi parasta muuttaa Anni luo Mikkeliin, sillä tällä hetkellä töissä käyvänä Annilla on parempi mahdollisuus ylläpitää Kanelia, kuin kiireisellä opiskelijalla Ainolla.
Puoli vuotta ”ponittomana” ja ensimmäistä kertaa yli 15 vuoteen vailla säännöllistä hevosharrastusta on vaatinut Ainolta totuttelua uuteen elämänvaiheeseen. Talleilun tilalle on täytynyt keksiä muuta tekemistä ja ponin kasvua ja kuulumisia on voinut seurata vain etänä lähes päivittäisen näkemisen sijaan. Ikävää on kuitenkin lievitetty vierailemalla Mikkelissä sekä käymällä ratsastamassa vaellustallilla Lapissa. Kuitenkaan ainakaan nyt harrastaminen muiden hevosilla ei enää kiinnosta Ainoa samalla tavalla kuin ennen oman ponin hankintaa – hoito-/vuokra-/ylläpitohevosista löytyy jo kokemusta, ja vaikka hyviä muistoja on paljon, ne eivät kuitenkaan korvaa oman ponin omistamista. Kanelin kanssa saa tehdä asiat omalla tavalla – se tuo vastuuta, mutta myös vapautta. Onneksi me omistajat olemme tiiviisti yhteydessä Kanelin tiimoilta, ja tottakai Aino pääsee seuraamaan Kanelin kehitystä myös somen kautta.
Eikä Kanelin muuttoratkaisu ole lopullinen – suunnitelmissa tehdä vuoron vaihto jossain vaiheessa tulevaisuudessa, onhan Kaneli meidän yhteinen. Lisäksi emme voi tietää, mihin kaupunkeihin asetumme esimerkiksi opiskeluiden jälkeen asumaan. Toivon mukaan päästäisiin joskus tilanteeseen, jossa pääsisimme molemmat harrastamaan Kanelin kanssa säännöllisesti. Tällä hetkellä tärkeintä on kuitenkin Kanelin hyvinvointi sekä se, että molemmilla omistajilla on myös mahdollisuus työskennellä ja opiskella. Tavoitteenamme on, että edes toinen omistajista pääsisi harrastamaan Kanelin kanssa säännöllisesti, olemmehan ostaneet ponin itsellemme, emmekä annettavaksi esimerkiksi ylläpitoon. 
Lähiaikoina Ainolla olisi toiveissa päästä näkemään Kanelin vielä tämän kevään aikana matkustamalla Rovaniemeltä Mikkeliin poni katsomaan. Lisäksi olemme miettineet kesälle mahdollista laidunlomaa Lappiin meidän kotikaupunkiimme Tornioon, missä Kanelin kesätalli sijaitsee. Toistaiseksi suunnitelma on kuitekin jäissä, sillä ensin täytyy selvittää omistajien kesäsuunnitelmat ja tieto mahdollisista kesätöistä.
Toivottavasti tämä postaus valotti loppukesäisen muuton syitä ja meidän fiiliksiä aiheesta. Jos teillä jäi jotain kysyttävää aiheesta, voidaan vastata kysymyksiin instan puolella 🙂