Vuodenvaihteen myötä hevosblogeissa sekä Instassa on tullut vastaan ”vuoden 2020 tavoitteet” postauksia, joten päätimme (hieman myöhässä tosin) listata tavoitteemme Kanelin suhteen tälle vuodelle. Useasti vuodelle asetetut tavoitteet koskevat ratsastusta ja kisoja: ”Tällä kaudella hypätään x kokoisia ratoja, koulukisoissa olisi tavoitteena olisi  x-prosentit luokasta x.” Kanelin kanssa kilpailulliset saavutukset ovat kuitenkin (ainakin toistaiseksi) sivuseikka, mutta vuodelle 2020 on asetettu muita tavoitteita, joihin aiomme pyrkiä.

Kaneli kääntyi 1.1.2020 viisivuotiaaksi, mutta koska ponit kasvavat jopa 8-vuotiaaksi asti, aiomme ottaa tämänkin vuoden lunkisti ratsastuksen osalta. Kanelilla on ratsastettu nyt puolisen vuotta (pääosin puskissa ja välillä lomaillen) ja poni on tasoonsa nähden ihan kelpo tee-se-itse-ratsu. Tänä vuonna ajatuksena olisi maastoilla mahdollisimman paljon ja kehittää ponille voimaa. Käynti ja ravityöskentely sujuu töpöjalalta varsin kivasti niin maastossa kuin maneesissa, mutta tällä hetkellä laukka on varsin voimatonta, mikäli ei olla maastossa suoralla (ja maastossa suoralla mennään sitten täysiä pukkilaukkaa). Paljon laukannostoja siis! Lisäksi tunneilla ja valmennuksissa olisi tarkoitus käydä ahkerammin. Jos kaikki menee kivasti, Kaneli voisi piipahtaa jossain pikkukisojen heD/C- ja riskikkoluokissa – se jää kuitenkin nähtäväksi.

Ratsastuksen ja ajamisen lisäksi Kanelin kanssa tehdään epäsäännöllisen säännöllisesti harjoituksia myös maasta käsin. Tänä vuonna harjoitteluun olisi suunnitteilla löytää se kuuluisa punainen lanka ja tehdä harjoituksia suunnitelmallisesti. Tähän mennessä maastakäsin on tehty melko saman tyyppisiä harjoituksia, mutta pienellä lisäperehtymisellä aiheeseen saataisiin meidän harjoituksiin varmasti lisää intoa! Utelias ja aktiivinen Kaneli nauttii kovasti ihmisen kanssa puuhastelusta, ja tätä ominaisuutta haluamme ehdottomasti vahvistaa.


Tämänkin vuoden tärkein tavoite ja suurin toive on, että Kaneli pysyisi terveenä ja onnellisena ponina. Uudesta kotikaupungista ponille onkin löytynyt oikein hyvät ammattilaiset niin terveyden- kuin kavioidenkin huollon osalle ja tiimistä löytyy maailman parhaat hoitajat/vuokraajat, joten ainakin edellytykset ponin kunnossapysymiseen ovat kunnossa. Näiden ylöskirjattujen tavoitteiden lisäksi alkaneelle vuodelle on luvassa paljon suunnitelmia ja haaveita, joista toivon mukaan mahdollisimman moni toteutuu. Joka tapauksessa tämäkin vuosi Kanelin kanssa tulee varmasti olemaan loistava, hauska ja tapahtumarikas!

Millaisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle?