Kanelin Instagramissa paukahti 10 000 seuraajan raja rikki! Kolme vuotta sitten perustettu tili toimi alunperin Kanelin kasvupäiväkirjana, emmekä osanneet kuvittellakaan, että jonain päivänä oltaisiin tässä pisteessä. On ollut ihana huomata, että pilkullisen pikkuvarsan kasvu nuoreksi monitoimiponiksi on kiinnostanut tuhansia ihmisiä ♥️ Panostamme Kanelin Instagramiin melko suuren osan vapaa-ajastamme ja haluammekin nyt jakaa teille viisi vinkkiä, joita pidämme itse tärkeinä kriteereinä hyvälle Instagram-tilille!

1. Mieti tilillesi teema
Kanelin Instragramin teemana on tietysti itse poni, joten teemaa on erittäin helppo ylläpitää. Feedin saa näyttämään siistiltä, kun kuvissa toistuu ponin karvapeitteen pilkullinen väri sekä pääosin talliympäristö ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvat luontotaustat. Päätä siis aluksi, mikä on Instagram-tilisi teema ja huolehdi, että postauksesi ovat pääasiassa teeman mukaisia. Näin tilisi pysyy siistinä ja visuaalisesti houkuttelevana. Instagramia selaavat potentiaaliset uudet seuraajat saavat myös tilille eksyessään jo ensisilmäyksellä selville, mistä tili kertoo ja painavat todennäköisemmin ”seuraa”-nappia. Kannattaa myös valita tiliäsi kuvaava ja massasta erottuva nimi: esimerkiksi ”team”-alkuiset nimet sekoittuvat massaan eivätkä erottaudu joukosta.

2. Panosta laadukkaisiin kuviin
Tähän et tarvitse edes järjestelmäkameraa, vaan kännykkäkamera riittää mainiosti. Pyri kuvaamaan luonnonvalossa ja muista pyyhkäistä kameran linssi puhtaaksi ennen kuvan ottamista. Vältä pimeitä ja tärähtäneitä kuvia: esimerkiksi maneesissa otetut kuvat ovat usein epätarkkoja ja tummia ja saavat tilin näyttämään helposti epäsiistiltä, varsinkin jos tili on niitä täynnä. Itse kuvaamme vaihtelevasti Canon EOS 4000D -järjestelmäkameralla ja iPhonella (7&8) ja pyrimme postaamaan tasapuolisesti sekä järkkärillä että kännykällä otettuja kuvia, sillä näin feedistä saa helpommin eläväisen ja monipuolisen. Kuvien rajaamisen ja sommitteluun kannattaa myös panostaa, näin saat kuvan parhaat puolet tuotua esiin.

3. Käsittele kuvia
Jokaisella on omat mieltymyksensä kuvien käsittelyn suhteen, mutta kuvankäsittelyyn kannattaa panostaa edes hieman. Esimerkiksi maltillinen värien kirkastaminen, valotus ja varjojen haalistaminen käy nopeasti ja saa kuvat näyttämään paremmilta. Myös sähkölangat on helppo muokata pois kuvista – tämä saa kuvan kuin kuvan näyttämään täysin erilaiselta! Muutamaa vakiofiltteriä käyttämällä feedistä tulee myös yhtenäisempi. Itse muokkaamme kuvia pääasiassa Lightroomin ja Snapseedin avulla, sillä molemmat sovellukset ovat helppokäyttöisiä, ilmaisia ja ne on kätevä ladata puhelimeen. Käsittelemme sekä järjestelmäkameralla että iPhonella otetut kuvat yhtenäisen kokonaisuuden saamiseksi, ja esimerkiksi Lightroomiin olemme luoneet muutaman vakiopresetin käytettäväksi. 

4. Ota monipuolisia kuvia
Vaihtele kuvakulmaa ja etäisyyttä, niin saa feediisi eloa. Muutamat rakennekuvat ja pääkuvat ratsastuskuvien seassa tekevät tilistäsi monipuolisemman näköisen. Myös kauniit varustekuvat, maisemat ja ”asetelmat” tuovat tiliisi monipuolisuutta. Pyri pitämään feedisi siistinä lisäämällä yhdenmuotoisia kuvia: tilisi näyttää helposti sekavalta, jos feedissä ensimmäisenä silmille pongahtaa pystykuvia, vaakakuvia ja värikkäitä reunuksia. 


5. Panosta myös kuvateksteihin
Mielenkiintoisimmat kuvatekstit ovat persoonallisia ja viihdyttävät sivuille eksynyttä potentiaalista uutta seuraajaa. Äidinkielen tunneilla tahkottu kielioppi ja oikeinkirjoitus kannattaa palauttaa mieleen kuvatekstejä rustaillessa, sillä ei ole mitään tuskallisempaa kuin lukea epäselvää ja huonosti jäsenneltyä tekstiä. Oikeinkirjoitukseen kannattaa siis  panostaa, sillä esimerkiksi itse emme seuraa käyttäjiä, joiden kuvateksteistä ei ota tolkkua, vaikka tili muuten olisikin mielenkiintoinen.


Muista aktiivisuus!
Suosituimmat heppainstat päivittävät tiliään jopa useamman kerran päivässä. Pyri siis itsekin aktiivisuuteen, mutta älä kyllästytä seuraajiasi liian samanlaisilla postauksilla! 

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä!