Kaneli on asustanut uudella tallilla nyt kolme kuukautta ja poni on sopeutunut uuteen ympäristöönsä oikein hyvin. Syksyn myötä myös ruunamaisuus on tullut paremmin esiin ja ponista on tullut leppoisampi ja mukavuudenhaluisempi sekä aivan uskomaton ahmatti! Omistajan ei tarvitse työpäivän aikana jännittää ponin karkaavan tammojen perään tai keksivän muitakaan hölmöilyjä, sillä ruuna viihtyy erinomaisesti tarhassa kahden kaverinsa sekä eväiden kanssa.

Kanelin ratsukoulutus etenee hyvin ja maltillisesti. Omistaja ratsastaa ponia 2-3 kertaa viikossa 15-40min harjoituskertaa kohden ja lisäksi yhtenä päivänä viikossa Kanelilla käy vuokraaja. Ajamaan ei nyt ennen lumien tuloa päästä, sillä uuden tallin läheisten ajomaastojen pohja on turhan kova – joudumme siis odottelemaan ainakin kuukauden, ennenkuin Kaneli seuraavan kerran valjastetaan kärryjen eteen. Ratsastusmaastot (minne kärryillä ei pääse) ovat onneksi oikein otolliset nuoren ponin kanssa maastoiluun ja olemmekin pyrkineet maastoilemaan ponin kanssa mahdollisimman paljon.


Ratsastus koostuu tässä vaiheessa yksinomaan perusasioiden harjoittelusta siten, että Kanelille jää jokaisesta harjoittelukerrasta iloinen ja positiivinen fiilis – näin poni saa ratsastuksesta myönteisen kuvan ja lähtee mielellään töihin. Positiivista Kanelissa on  ehdottomasti sen herkkyys istunnalle, mutta vastapainoksi nuori on vielä hidas pohkeelle. Kanelin ratsastettavuuteen vaikuttaa myös paljon se, ollaanko maastossa/kentällä/maneesissa yksin vai onko seurana muita hevosia, sillä (päinvastoin kuin olettaisi) yksin työskennellessään Kaneli keskittää energiansa hienosti ratsastajan kuunteleen, mutta toisen (tai useamman) muun ratsukon läsnäollessa Kanelin keskittyminen herpaantuu vähän väliä ponin tuijotellessa kiinnostuneena muiden ratsukoiden puuhia. Onneksi nämä haasteet korjaantuvat harjoittelun myötä ja ovat täysin normaaleita Kanelin ikään ja kehitystasoon nähden. 

Kaneli on myös ilmoitettu ensimmäisiin kilpailuihinsa. Marraskuussa tallilla on omat, rennot tallikisat, joissa Kaneli osallistuu helppo D 2013 -ohjelmaan. Mitään suuria tavoitteita kilpailun suhteen ei ole, sillä ajatuksena on näyttää ponille uutta tilannetta ja kerryttää kokemusta. Valmistautuminen raviluokkaan on sujunut viikoittaisten ratsastusharjoitusten lomassa, ja poni on ollut enimmäkseen tosi hyvä (ja omistajakin muistaa radan jo tässä vaiheessa). Nyt syyslomalla poni saa kuitenkin nauttia ansaituista vapaista, kun omistajat viettävät lomaa Lapissa ja ensi viikonloppuna Helsingissä Horse Shown merkeissä!

Postauksen kuvat © Henna Kerkelä