Haluaisitko ottaa parempia hevoskuvia? Etkö saa ketään kuvaamaan tallille?
Onko haaveenasi kehittyä valokuvaajana, mutta puhelimesi sanoo ei?Painimme yllä listattujen ongelmien kanssa jo pidemmän aikaa, sillä sosiaalisessa mediassa jutun juoni pyörii valokuvien ympärillä. Samoja kuvia ei siis ole hauskaa julkaista useaan otteeseen, ja koska Kanelilla seuraajia on jo yli 7000, haluamme jakaa vain mielenkiintoisia ja onnistuneita kuvia teksteineen. Eteenkin viime syksynä ja tänä talvena otetut  puhelinkuvat ovat olleet usein tärähtäneitä ja epäselviä puutteellisen valon vuoksi, vaikkei iPhonen kamerassa mitään vikaa olekaan. Valoisina päivinä otetut hyvät ja onnistuneet kuvat innostavat päivittämään somea, joten niiden puuttuessa koko somehevostelu takkuaisi. Lähes kaikilla muilla aktiivisesti somea päivittävillä hevosihmisillä tuntuukin olevan omasta takaa vakiokuvaajat tai kuvaamiseen sopiva kalusto. Meidän iPhonejen muisti sen sijaan paukkuu äärirajoillaan (kiitos tuhansien Kanelikuvien ♥), pilvipalvelut ovat tulvillaan ponin kuvia ja kaikki valokuvaamista harrastavat tutut asuvat tietysti (vähintään) useamman tunnin ajomatkan päässä. Hyviä Kanelikuvia ei siis ole saatavilla sormia napsautamalla.

Ongelma kuitenkin oli helppo ratkaista: hieman perehtymistä järjestelmäkameroihin, päätös tarvittavista ominaisuuksista, lukuisia tunteja työtä ja verkkokauppa.comin sivuille eksyminen tuottivat tulosta ja juuri sopivasti ennen hiihtolomaa posti toi kameran, jolla päästä alkuun hevoskuvaamisessa. Kanelin kuvaamiseen sopivaksi järjestelmäkameraksi valikoitui Canon EOS 4000D, joka soveltuu erinomaisesti valokuvausharrastusta aloittelevalle. Jos siis olet kokenut valokuvaaja, kannattaa skipata tämä postaus, sillä saat luultavasti vain päänsärkyä aloittelijan pohdinnoista.

Canon EOS 4000D osoittautui helppokäyttöiseksi järjestelmäkameraksi, joka innostaa kuvaamaan ja opetelemaan lisää valokuvaamisesta. Pakkauksen mukana kameran rungon lisäksi tuli EF-S 18-55 MM DC III -objektiivi, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin kaikissa valaistusolosuhteissa (kätevää, myös hämärässä kuvaaminen onnistuu nyt!). Mukana tulleen objektiivin lisäksi kameraan on saatavilla markkinoiden laajin objektiivivalikoima, eli taitojen ja innostuksen karttuessa kameraa on helppo täydentää lisäobjektiiveilla yhä upeampien kuvien saamiseksi. 

Yksi ratkaisevista ostopäätökseen vaikuttavista ominaisuuksista kamerassa oli Wi-Fi, jonka avulla kuvat on helppo siirtää suoraan kamerasta älypuhelimeen ja tätä kautta blogiin ja Instaan. Mitään johtoja ei siis tarvita, aivan superkätevää! 

Kameran kuvanlaatu oli erittäin positiivinen yllätys: vaikka megapikseleitä on vähemmän kuin Canonin muissa järkkäreissä, kuvat ovat silti yksityiskohtaisia ja erittäin tarkkoja. Kamera sumentaa valokuvien taustan todella kauniisti ja luonnollisesti, mistä tykkäämme erityisesti hevosvalokuvissa. Taitojen karttuessa ja kameraan paremmin tutustuessa kuvat tulevat luultavasti muuttumaan paljonkin paremmiksi, mutta jo automaattikuvauksen tuloksiin voi olla tyytyväinen näin kuvausnoviisina. Kameran videokuvausominaisuutta ei ole vielä testattu, mutta valmistajan mukaan kameralla voi kuvata elokuvamaisia Full HD-videoita. Ehkäpä innostumme jossain vaiheessa kuvaamaan enemmän tallivideoita, kunhan vain saamme jostakin lisää aikaa.

Tähänastisen perusteella kamera oli mainio hankinta niin someharrastukseen kuin tärkeiden hetkien taltioimiseen muutoinkin! Nyt tarvitaan vain paljon harjoittelua, jotta valokuvaustaidot kehittyvät. Onneksi Kaneli on melkoinen linssilude, eli hyvästä mallista ei ainakaan ole puutetta. 

Otatko itse hevoskuvia puhelimella vai kameralla?