Varustepostausta on toivottu todella paljon (ja usein!), joten tässäpä sellainen nyt olisi! Heti alkuun täytyy sanoa, että Kanelilla on toistaiseksi todella vähän tavaroita, sillä olemme pyrkineet hankkimaan kasvavalle nuorelle ainoastaan tarpeellista. Varusteita on myös jouduttu uusimaan suhteellisen tiheää tahtia, sillä ensimmäisen kolmen vuoden aikana poni on kasvanut koosta foal/shet/XS/90cm kokoon pony/cob/S/125cm. Ostamme Kanelille mielellämme laadukkaita varusteita, jotka hyvin huollettuina kestävät käytössä pitkään säilyen hyvännäköisinä. Meidän molempien suosikkivärit hevosvarusteissa ovat ruskea nahka ja tummansiniset tekstiilit, mikä näkyy Kanelin varusteissa varsin hyvin.


Suitset & kuolaimet
Kanelilla on kolmet suitset. Arkikäytössä Kanelilla on new tan -väriset Globuksen meksikolaiset. Nahan laatu ei ole päätä huimaava eikä suitsissa ole mitään koristuksia lampaankarvaa lukuunottamatta. Mitään anatomisia muotoiluja suitsissa ei myöskään ole. Suitset ovat kuitenkin hyvät arkikäyttöön nuorelle ponille, ja niitä käytetään pääasiassa kentällä ja lähimetsässä taluteltaessa sekä juoksutuksessa. Meksikolaisissa suitsissa Kanelilla on käytössä kolmipalakuolain pyörivillä renkailla. Kyseiset suitset on ostettu Viljar Shopista ja kuolaimet ovat Hööksistä.


Ajosuitsina Kanelilla on suklaanruskeat Star Tackin ravisuitset, jotka on ostettu hevostarvikeliike Hevarista. Tämänhetkiset ajosuitset saavat plussaa pehmeästä ja kestävästä nahasta sekä mahdollisuudesta kiinnittää sekki (jota käytämme aina ajaessa!). Näiden suitsien korvaajiksi olemme jo pitkään etsineet anatomisia ravisuitsia pony/cob -koossa ja ruskeassa värissä, mutta tuloksetta. Ajosuitsissa Kanelilla on käytössä Hööksistä ostettu oliivinivel ja täytyy sanoa, että tämä kuolain tuntuu sopivan Kanelille kaikista parhaiten!

Parempina suitsina Kanelilla on Ps of Swedenin Pioneerit. Kanelin lähes kaikista muista varusteista poiketen nämä suitset ovat otsapantoineen kokonaan toisen omistajan omat ja niitä ei ainakaan toistaiseksi säilytetä tallilla. Suitsia on kuitenkin käytetty jo melko paljon erilaisissa edustustehtävissä sekä Kanelin tähänastisilla (2kpl) ratsastuskerroilla ja suitsista voidaan jo nyt todeta, että ne ovat todellakin hintansa arvoinen ostos ja istuvat ponin päähän kuin unelma. Suitset saavat plussaa hevosystävällisestä muotoilustaan sekä erittäin laadukkaasta nahasta. Suitsissa on perusotsapannan lisäksi Ps of Swedenin Go Indigo -otsapanta, joka mätsää ihanasti suitsiin! Pioneereissa Kanelilla on käytössä oliivikolmipala, joka myöskin on ponille erittäin hyvän tuntoinen kuolain. Ohjiksi ratsuiluun Kanelille hankittiin juuri Dyón Working Collectionin ruskeat kumiohjat, mutta niitä ei ole vielä ehditty käyttää (ekoilla ratsastuksilla Kaneli lainasi suokkikaverinsa ohjia).Silat

Kanelin silat ovat Star Tackin ruskeat, nahkaiset ponisilat. Silat ostimme Kanelille sen ollessa reilun vuoden ikäinen ja olemme käyttäneet niitä jo melkoisesti. Tykkäämme silojen erikoisemmasta väristä ja nahan laatu yllätti meidät postiviisesti. Erityisplussaa silat saavat pikalukko-ominaisuudestaan, sillä niihin on nopea kiinniittää ja irroittaa kärryt. Silakompletin mukana tuli ostaessa itse silojen ja yllämainittujen ajosuitsien lisäksi myös ruskea häntäremmi, mahavyö sekä nahkaohjat, jotka ovat edelleen käytössä (ja aivan superhyvää nahkaa!). Siloissa Kanelilla on joko musta tai valkoinen silapehmuste sekä Wahlstenin musta Y-rintaremmi koossa pony. Silat on ostettu hevostarvikeliike Hevarista, mutta käsittääksemme kyseistä mallia ei ole enää saatavilla.Kärryt

Kanelilla on käytössään Desperado -merkkiset hiittikärryt. Nämä kärryt ostimme sillä ajatuksella, että poni ajo-opetusvaiheessa pistää ne palasiksi. Yllätykseksemme Kaneli oppikin ajon salat ensimmäisellä yrittämällä ja hyväksyi kärryt peräänsä muitta mutkitta. Desperadot ovat siis vieläkin täysin ehjät ja ahkerassa käytössä. Vaikka Desperadot ovat ravikärryistä edullisinta merkkiä, ovat nämä kuitenkin kestäneet isojakin kolhuja (mm. innostuksesta johtuvaa pukittelua ja pystyynhyppimistä sekä yhden suomenhevoskolarin). Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi kuitenkin hankkia Kanelille laadukkaammat koppa- tai valjakkokärryt, joilla pääsisi ajelemaan kaksi kyydissä metsäpoluille.


Loimet

Meidän suosikkiloimimerkki on ehdottomasti Horseware. Kanelille Horsewaren Amigo pony-loimet istuvat täydellisesti, joten muita merkkejä tai malleja emme mielellämme edes harkitse. Kanelilla on käytössään 2 sadeloimea, Horsewaren vuoreton 0g sadeloimi (sinisenä) sekä Globuksen ruskea 100g fleecevuorellinen highneck sadeloimi. Kovilla pakkasilla ponilla on Horsewaren toppaloimi 200g täytteellä ja kaulakappaleella. Ulkoloimien lisäksi Kanelilla on Fairfieldin tallitoppaloimi pakkasöitä varten sekä Hööksi söpö vaaleansininen Polle-fleece kuivatteluun. Edustusloimena Kanelilla on tummansininen Kingslandin Sport -fleeceloimi, jota tosin on käytetty vasta pari kertaa. Saa nähdä, tarviiko loimet päivittää ensi syksynä kokoa isompaan. Onneksemme Kaneli pärjää melko vähällä loimituksella (ja tallissa on hyvät loimenkuivatusmahdollisuudet), joten yksi kappale kutakin loimea on riittänyt tähän saakka mainiosti.

Suojat


Vaikka Kanelin jalka-asennoissa tai liikkeissä ei ole moitittavaa, suojaamme sen jalat kaikenlaisessa liikunnassa. Kanelilla on käytössään
Zandonan Superior Air PONY jänne- ja hivutussuojat. Suojat saatiin vuosi sitten Viljar Shopista ja nämä suojat ovat yksi meidän suosikkivarusteista! Suojia on käytetty niin ajaessa, juoksuttaessa, irtojuoksuttaessa ja hypyttäessä kuin maastakäsiteltäessä, eivätkä ne ole kovassakaan menossa aukeilleet tai pyörineet jaloissa ja ovat edelleen aivan uudenveroisen näköiset. Suojien sisäpuolella oleva neopreenivuori muotoutuu anatomisesti ponin jalan mukaan, mikä tekee niistä myös ekstramukavat Kanelin mielestä. Koska nuori poni ajoittain asettelee jalkojaan mihin sattuu ja pienenä lisänä tekee omia kevätjuhlaliikkeitä, huojentaa suojien iskuvaimennus sekä geelitäyte meidän omistajienkin mieltä.Harjat


Harjoja emme ole Kanelille kauheasti ostelleet, sillä aiemmilta heppakavereilta on jäänyt jos joskinmoista turkinhoitovälinettä. Tällä hetkellä Kanelin harjat koostuvat pääosin  Stübbenin ja Showmasterin luonnonmateriaaleista tehdyistä harjoista. Edustavampia tilaisuuksia varten Kanelille on lisäksi hankittu Horsewaren Rambo -harjalaukku, jonka mukana tuli yhteensopivat harjat. Riimut

Koska Kaneli temmeltää tarhassa suurimman osan päivästä, ostamme sille yleensä sellaisia riimuja, joiden perään emme itse niiden mennessä rikki/likaisiksi/kadotessa. Kovin montaa riimua meidän ei itseasiassa ole edes tarvinnut ostaa ponille, sillä meidän molempien tallikaapit ovat pursuilleet vanhojen hoito- ja ylläpitoponien (enimmäkseen pinkkejä) riimuja, joita Kaneli on urhoollisesti saanut käyttää, kunnes on saanut ne täysin tuhottua (tai kasvanut niistä yli). Kuitenkin parempia tilaisuuksia varten Kanelilla on jemmassa Kingslandin superihana ja pehmeä siniraidallinen nailonriimu sekä siihen mätsäävä ketjunaru. 

Satulahuovat

Kaneli-paralla on vasta yksi satulahuopa! Huopa on Cavalorin lampaankarvallinen ponihuopa, joka oli pakko ostaa  (tähän sarjaan on myös pakko ostaa korvahuput) jo ennen kuin ponin selkään edes päästiin kiipeämään. Huopa tarvitsisi kaverikseen vielä satulan, jotta se pääsisi käyttöön. Koska ponin omistajat ovat suhteellisen hulluina satulahuopiin, ostoslistalla siintää muutama muukin satulahuopa (joita ei saa hankkia, ennen kuin poni oikeasti niitä tarvitsee).


Tässäpä olisi Kanelin eka varustepostaus, mitä piditte?