Eilen poniraviurheilijat ympäri Suomen pukeutuivat parhaimpiinsa ja kokoontuivat  Helsingissä Suomen keskusraviradalla juhlavissa tunnelmissa Young Power -gaalan merkeissä. Poniravigaalassa juhlittiin (muidenkin lajien urheilugaalojen tapaan) edellisvuoden ansioituneita poniraviurheilijoita, eli poneja, ohjastajia ja valmentajia sekä muita raviponiurheilun aktiivisia toimijoita. Saimme kutsun gaalaan jo pari viikkoa sitten, mutta harmillisesti olimme ehtineet sopia tälle viikonlopulle muuta ohjelmaa, joten seurailimme gaalaa kotoa käsin.

Kutsu poniravigaalaan tuli meille iloisena yllätyksenä, sillä vuoden 2018 päätteeksi lopetimme pitkäaikaisen työskentelyn Tornion raviradan nuorisovastaavina ja tätä myöten myös Kaneli jätti ravinuorten kerhoponina toimimisen. Itse olemme olleet poniravigaalassa kolmesti aiemmin kutsuvieraina ja palkittavina, ja harmitus oli suuri, kun emme eilen päässeet mukaan juhlimaan Suomen parhaimpien ponien ja ohjastajien sekä taustajoukkojen hienoja saavutuksia.

Gaalassa on perinteisesti palkittu ensin voitokkaimmat ponit sekä ohjastajat ja tämän jälkeen on siirrytty Hippoksen palkintoihin. Näihin palkittaviin lukeutuvat mm. Vuoden poniravirata, vuoden aktiiviohjaaja ja Vuoden nuorisoponi, jotka gaalan valintaraati valitsee palkittaviksi yleisöäänestyksen pohjalta. Vuoden nuorisoponin palkinto jaettiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Viime vuonna Kaneli valittiin vuoden nuorisoponiksi ja tuo palkinto myönnettiin Kanelille tänäkin vuonna!


Vuoden nuorisoponin titteli on hieno saavutus, varsinkin, kun kyseessä on nuori ori, joka itsekin vasta opettelee elämää. Olemme tyytyväisiä, että uskalsimme aikanaan ottaa alle vuoden ikäisen Kanelin mukaan ponikerhotoimintaan, sillä vuosien 2016-2018 aikana Kaneli mahdollisti monien lasten ja nuorten ohjatun poniharrastuksen. Ravinuorten kanssa Kaneli on toiminut viikoittain kerhoponina ja tämän lisäksi se on osallistunut ponileireille ja erilaisiin tapahtumiin. Vaikka Kaneli on jekkuileva ja toisinaan itsepäinen poni, se rakastaa huomion keskipisteenä oloa, harjaamista sekä liikuntaa. Nuoren ponin kanssa lapset ovat myös oppineet, että poniharrastus on muutakin kuin ratsastamista tai ajoa: ponista tulee osata pitää huolta ja sen käytöstä on osattava ymmärtää, jotta harrastus pysyy mukavana ja turvallisena molemmille osapuolille.

Nyt Kanelin käännyttyä nelivuotiaaksi uudet suunnitelmat odottavat ja hieno ja opettavainen ura ponikerhoponina on ohi. Haluamme kiittää kaikkia, jotka  ovat ehdottaneet Kanelia tänä(kin) vuonna Vuoden nuorisponiksi!