Vuosi 2018 alkaa lähestyä loppuaan ja Instagramin puolella jaoimmekin vasta Kanelin vuoden kohokohtia. Nyt blogin puolella on luvassa hieman kattavampi katsaus kuluvaan vuoteen!

Tammikuu
Alkuvuosi 2018 lähti Kanelin osalta käyntiin pakkasia pidellen, eli kuukausi meni pääosin tarhaillessa, tarhakaverin kanssa painiessa ja kasvamisessa. Kylmien ilmojen vuoksi emme juurikaan ajaneet ponilla muutamia kevyitä lenkkejä lukuun ottamatta. Nyt joulukuussa lähestulkoon vuosi sitten otettuja kuvia katsellessa huomaa, kuinka paljon poni onkaan kasvanut vuoden aikana.
Helmikuu
Helmikuu oli Kanelin osalta tapahtumarikas kuukausi. Hevarilta tilaamamme koppakärryt saapuivat, mikä tarkoitti sitä, että Kaneli sai alkaa harjoittelemaan painavamman taakan vetämistä. Kylmien säiden vuoksi ajoharjoittelut rajattiin noin yhteen kertaan viikossa, mutta ponia maastakäsiteltiin, juoksutetiin ja irtojuoksutettiin tuttuun tapaan. Helmikuussa Kaneli sai myöskin uudet hoitajat, Lauran ja Alisan, jotka hoitavat ponia aivan superhyvin ♥ Helmikuu huipentui Forssassa järjestettyyn Young Power gaalaan, jossa Kaneli palkittiin vuoden nuorisoponi 2017 -tittelillä työstään lasten ja nuorten parissa (juuri 3-vuotiaaksi kääntynyt ori, olemme ponista niin ylpeitä)! 

Maaliskuu
Kiireisen helmikuun jälkeen poni vietti maaliskuun rauhallisissa merkeissä uusiin hoitajiin tutustuen, kevyesti ajellen ja kentällä uurastaen. Kuukauden kohokohtiin kuului viikonlopun mittaiselle ponileirille osallistuminen ja uusien kokemusten kartuttaminen. Taisipa olla maaliskuu, kun supertaitava Sofia (nyt käy kurkkamassa Instassa @hskphotography) kävi nappaamassa Kanelista talvikuvia ja tämän lisäksi Kaneli pääsi kevättalvella tekemään yhteistyötä Zandonan ja Viljarshopin kanssa (nyt kannattaa kurkata suojientestauspostaus viime kevättalvelta Instagramista).

Huhtikuu
Tapahtuiko tässä kuussa mitään erityistä? Kirjanpidon mukaan ponin kanssa puuhattiin tavanomaisia askareita ja nautittiin elämästä, eli huhtikuu oli ilmeisen onnistunut kuukausi niin ponin kuin omistajien näkökulmasta!
Toukokuu
Vuoden odotetuin päivä koitti tuokokuussa, eli Kaneli tuli meille kotikotiin laiduntamaan! Pihattoa ja aitoja laitettiin valmiiksi monta päivää koko komppanian voimalla, jotta arvon ponin olisi sopiva saapua kesälomille. Lisäksi Kaneli joutui ankaraan puunaukseen tavoitteenaan Laivakankaan match shown varsaluokka. Tavoite olla hevosiksi ja harjoitella ihmisten ilmoilla käyttäytymistä ylittyi monin kerroin, kun Kaneli voitti oman luokkansa ja valittiin koko näyttelyn kolmanneksi parhaaksi hevoseksi. Omistajien mieltä lämmittivät kotiinviemiseiksi saadut ruusukkeet ja hyvä arvostelupöytäkirja sekä varsan hieno käytös jännittävässä tilanteessa, mutta Kaneli taitaa muistaa päivän ihanien tammojen vuoksi. Taas yksi loistava kuukausi!
Kesäkuu
Kesäkuussa Kaneli jatkoi kotilaitumella lomailua, ajolenkkejä ja 24/7 hoidosta nauttimista. Kuukauden ehdoton kohokohta on, kun pakkasimme ponin tavaroineen ja suuntasimme kesän isolle ponileirille Laivakankaalle. Kaneli nautti leiristä tarhaillen yhdessä pienten shetlanninponien kanssa ja tänä vuonna Kanelin onneksi se ei enää ollut lauman alimmainen vaan oli kasvaneen kokonsa ja itsetuntonsa ansiosta onnistunut kipuamaan lauman arvoasteikossa ylemmäs. Silti leikit nuorimpien ponien kanssa sujuivat mainiosti eikä ainuttakaan riitaa syntynyt. Ponileirillä Kaneli pääsi myöskin kärryttelemään raviradalla, vaikka siitä tuleekin ratsu. Leiri oli hyvä kokemus nuorelle ponille, vaikka sieltä paluun jälkeen poni ottikin pari päivää rennosti lepäillen.
Heinäkuu
Koko heinäkuun ajan Kaneli sai nauttia helleaallosta. Jopa niin paljon, että yöllä ilmojen viilettyä oli aivan pakko karata aitauksesta kirmaamaan läheisiin metsiin, pelloille ja jopa murtautua naapurin talliin. Onneksi karkulainen saatiin joka kerta kiinni ja pahimmilta tuhoilta (ja onnettomuuksilta) vältyttiin. Vahingosta viisastuneena lisäsimme ponin aitaan hieman lisäkerroksia sähkölankaan ja heräilimme entistä useammin yöllä tarkastamaan kahlekuninkaan olevan laitumella. Heinäkuussa Kaneli myöskin pääsi kunnolla uimaan ensimmäistä kertaa ja se oli ponin mielestä aivan parasta (ensi kesänä n pakko tehdä useampi uimareissu)!
Elokuu
Syksyn lähestyessä poni sai jatkaa lomailua kotona. Sää oli edelleen lämmin, joten ponilla ajettiin maltillisesti. Ehdottomasti hauskinta elokuussa oli yömaasto, johon lähdettiin koppakärryillä molempien omistajien ja Lyyli-koiran voimin! Tämäkin menee ehdottomasti ensi kesänä toteutettavien asioiden listaan.
Syyskuu
Omistajien opiskeluiden jatkuessa Oulussa ja Rovaniemellä Kanelin oli muutettava takaisin vuokratallille. Muutto ei ponia haitannut, sillä kesän laidunnaapureista huolimatta poni oli selvästi iloinen päästessään viettämään päiviä suomenhevosruuna Kallen kanssa samaan tarhaan. Ponin viikkojärjestys muuttui syksyn tullen siten, että arkisin ponin liikutuksesta ja hoidosta vastaavat sen hoitajat ja omistajat huolehtivat ponista viikonloppuisin (välillä on tietysti piipahdettava Kanelin luona myös arkisin, onneksi matka on lyhyt ♥). Lisäksi loppuvuodesta syntynyt Kaneli vietti 10.9 virallisia 3-vuotissyntymäpäiviään.

Lokakuu
Syksyn edetessä ja ilmojen viiletessä Kanelille oli edelleen luvassa mielekästä ohjelmaa: viikonlopun mittainen ponileiri Laivakankaalla meni jo rutiinilla, eikä nuori poni ollut moksiskaan, vaikka parvi leiriläisiä hääräsi ympärillä. Lokakuussa Kaneli osallistui myös Nordurin match showhun, josta poni nappasi oman luokkansa 1. palkinnon sekä koko näyttelyn parhaan hevosen palkinnon! Omistajat olivat jälleen mielissään ponin esimerkillisestä suorituksesta ja hienosta käytöksestä, Kaneli sen sijaan oli mielissään näyttelypaikalla esiintyvistä (poni)tammoista. Pitäisiköhän Kanelille hankkia tyttöystävä?
Marraskuu
Marraskuussa maat jäätyivät ja ponin vauhdikkaampaan liikutukseen tuli tauko. Sen sijaan maastakäsin työskentely jatkui ja pieni kasvuloma taisi tehdä ponille vain hyvää. Poni sai syksyn myötä vielä yhden hoitajan lisää, eli se saa superpaljon ja superhyvää puunausta 
Joulukuu
Tässä ollaan nyt menossa. Lumet ovat viimeinkin sataneet ja ponia on päästy liikuttamaan jälleen normaalisti. Katsetta on suunnattu jo ensi vuoteen ja suunnitelmia ponin pään menoksi on ehditty jo hieman tehdä. Kaikenkaikkiaan vuosi 2018 on ollut todella hyvä: Kaneli on kasvanut, oppinut uutta, pysynyt terveenä ja on selvästi tyytyväinen poni 

Postauksen kuvat on ottanut Sofia Kuusela @hskphotography <3