Parin viikon takainen viikonloppu poikkesi meidän omistajien arjesta, sillä perinteiseen tapaamme olimme hankkineet kokopäiväliput lauantaiksi Helsinki International Horse Showhun. Yleensä emme ole reissussa yhtä aikaa, vaan toisen lähtiessä reissuun toinen jää huolehtimaan ponista. Viikonlopun mittainen miniloma oli kuitenkin helppo järjestää, sillä Kaneli asuu täysihoitotallilla ja tallin omistaja huolehtii aamu-, päivä- ja iltatallista, ponin ruokinnasta ja perustarpeista meidän ollessamme poissa. Itse huolehdimme jo viikon alussa, että Kaneli saa riittävästi liikuntaa ja voimme näin ottaa itsekin viikonlopun rennosti.
Perjantaiaamuna juna Helsinkiin lähti Kemin juna-asemalta jo 7.25 ja lähes kahdeksan tunnin junamatka sujui nopeasti Kanelin tulevaisuudensuunnitelmia puiden. Perillä Helsingissä suuntasimme aluksi viemään matkalaukut hotellille sekä syömään NAUGTY BRGRiin (tämä on hyvin tärkeää joka HIHS-reissulla!). Loppuillan shoppailimme varsin Zara-painotteisesti (tämä ketju ei toistaiseksi ole rantautunut pohjoiseen) ja pitkän päivän päätteeksi menimme aikaisin nukkumaan.


Lauantaina ennen HIHSiä kävimme Fazer Café Forumissa aamiaisella. Aamiainen oli kerrassaan loistava: molemmat meistä valitsivat aamiaiseensa lämpimän juusto-kinkkucroissantin, katkarapu skagenin sekä kahvin ja lisäksi Aino täydensi aamiaisensa pullalla ja Anni mansikka-puolukka tuorepuurolla. Kahvila oli meille täysin uusi tuttavuus, sillä aiemmin Forumissa shoppailessamme olemme aina vain ohittaneet sen. Onneksemme kävimme viimein testaamassa paikan, sillä moderni ja klassinen kahvila loistavine aamiaisineen pääsi meidän molempien suosikkilistalle!

Aamiaisen jälkeen hyppäsimme raitiovaunuun ja suuntasimme jäähallille, sillä päivän ensimmäinen luokka, International Grand Prix Kür, starttasi klo.11. Katselimme jonkin aikaa kouluratsastusta, mutta pian houkutus mennä shoppailemaan Horse Expoon kasvoi liian suureksi ja suuntasimme kohti paviljonkia, jossa myyntipisteet sijaitsivat. Edellisvuosista poiketen Expo oli tänä vuonna hienoinen pettymys. Suunnitelmissa oli tehdä messuhintaisia laatulöytöjä Kanelille, mutta muutamia Dyonin suitsia ja Eskadronin riimuja lukuun ottamatta pony/cob/5″6 -kokoista ostettavaa ei juuri näkynyt. Mitään kotiin viemisiä ei siis harmiksemme löytynyt ponille kuin meillekään (emme onneksi sortuneet ostamaan hetken mielijohteesta turhaakaan tavaraa). Ehkäpä sitten ensi syksynä teemme kaksinkertaisesti HIHS-löytöjä ponin ollessa niin vanhempi, kookkaampi kuin ratsumpikin.


 

Loppupäivä (ja ilta) Horse Showssa kului loistavissa tunnelmissa. Omiin suosikkeihimme lauantain ohjelmassa kuuluivat esteratsastusluokat, joita nähtiin kolme: Land Rover Grand Prix 160cm, Kansainvälinen 140cm pisteratsastus sekä International Helsinki Classics 150cm. Päivän ratsukoista niin meidän kuin aplodien määrästä päätellen muunkin yleisön suosikki oli ylivoimaisesti Anna-Julia Kontio ja upea Fardon. Esteratsastuksen lisäksi pidimme erityisesti lauantai-iltana pidetystä suomenhevosten miniklinikasta, jossa vetäjänä toimi kouluratsastaja Mikaela Lindh ja hevosina nähtiin upeat orit Hessin Leevi sekä Kulta-ahon Kasmir. Klinikan aiheena olivat suomenhevosen vahvuudet ja haasteet kouluratsastuksessa ja klinikka sisälsi paljon mielenkiintoista informaatiota ja havainnollistamista aiheesta. Päivän kohokohtiin kuului myöskin palkintojenjaon kunniakierroksella heitetty kukkakimppu, jonka Aino nappasi kiinni.

Päivä HIHSissä vierähti kuin siivillä ja oli mukavaa vaihtelua arkeen. Varsinkin nyt syksyllä hevoshommat tuntuvat olevan yhtä mudassa tarpomista, joten oli erittäin tervetullutta nähdä lajin hohdokastakin puolta. Ensi vuonna kiinnostavaa olisi nähdä kansainvälisten kilpailuiden lisäksi Amateur tour -luokkia ja varsinkin poneja, toivottavasti pidempi HIHS-reissu onnistuu tuolloin töiden ja opiskeluiden ohella.