Viikko sitten lauantaina Kaneli osallistui islanninhevoskerho Nordurin järjestämiin mätsäreihin, joista kerroimmekin hieman jo Instagramin puolella. Mätsärit olivat Kanelin neljännet, ja vaikka edellisillä kerroilla poni onkin napannut mukaan ruusukkeita, lähdimme tietysti ensisijaisesti hakemaan nuorelle ponille uusia kokemuksia ja harjoittelemaan ihmisten ilmoilla käyttäytymistä.

Mätsäreitä edeltävänä iltana poni valmisteltiin edustuskuntoon huolellisella pesulla (johon meni pullollinen shampoota) sekä reilulla hoitoainekerroksella (tätä onneksi ei mennyt koko pullollista). Yön poni sai nukkua fleeceloimi päällä, jottei valkoinen turkki vahingossakaan likaantuisi. Onneksemme aamulla vastassa odotti puhdas ja kiiltäväturkkinen poni, joten perusteellinen harjaus sekä jouhien selvitys ennen mätsäreitä riitti saamaan Kanelista edustuskelpoisen.


Alunperin olimme ilmoittaneet Kanelin pikkuponien luokkaan, mutta paikan päällä luokkajaot olivat muuttuneet siten, että Kaneli siirtyi isoihin poneihin. Kolmivuotiaaksi oriksi Kaneli jaksoi keskittyä paikan päällä erittäin hyvin, joskin se hieman huuteli muille poneille kertoakseen läsnäolostaan. Kierrokset eivät kuitenkaan nousseet liian korkeiksi ja etupää pysyi  koko ajan maassa. Ponit esitettiin tuomarille yksi kerrallaan, mikä helpotti nuoren ponin esittämistä. Käynnissä Kaneli oli mukavan rento, mutta ravissa olisi ainakin omistajan mielestä ollut parannettavaa. Loppujenlopuksi Kaneli esiintyi erittäin hyvin, käyttäytyi edukseen ja pisti selvästi parastaan, mikä takasi ponille oman luokkansa voiton ja jatkon BIS-kehään!

Ennen BIS-kehän alkua Kaneli odotteli katoksilla muiden ponien seassa ja omistajat pääsivät seuraamaan pikkuponiluokan kulkua. Muutama tamma kiinnosti Kanelia oikein paljon, mutta ori jaksoi hienosti olla omalla paikallaan, vaikka olikin melko äänekäs.

Best In Shown alkaessa Kaneli oli edelleen terhakkana ja reippaana, muttei välittänyt näyttelykehässä yhtä aikaa olleesta tammasta mitään. Palkintojenjaossa yllätys oli suuri, sillä Kaneli valittiin koko näyttelyn parhaaksi poniksi! Tuomari kehui Kanelia fiksuksi ja hienoksi nuoreksi oriksi. Arvostelupöytäkirjan mukaan yleisvaikutelma, päivän kunto, liikkeet ja käsiteltävyys saivat erinomaisen arvostelun, mistä olemme erittäin tyytyväisiä. Rakenne puolestaan sai hyvän arvostelun, mitä parempaa hieman epäsopusuhtaiselta kolmivuotiaalta risteytysponilta emme voineetkaan odottaa.


Kaikenkaikkiaan päivä oli Kanelin osalta erittäin onnistunut. Aktiivinen varsan kanssa puuhastelu ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen on selvästi vaikuttanut positiivisesti Kaneliin. Poni osasi käyttäytyä erittäin asiallisesti vieraassa paikassa ja kaikki sujui mutkattomasti, mitä muuta kolmivuotiaalta orilta voisi edes toivoa? Toivottavasti kehitys jatkuu samansuuntaisena, jotta tulevaisuudessa esimerkiksi kisapaikalla olo tai vieraalla talilla treenaaminen ei tuottaisi omistajille harmaita hiuksia. Toivottavasti lähialueella järjestettäisiin jatkossakin vastaavia tapahtumia.