Kanelin Instagramissa paukahti 4900 seuraajan raja rikki! Kun kaksi vuotta sitten tuoreina poninomistajina päätimme perustaa Kanelille oman Instatilin, emme osanneet edes kuvitella, että lähes 5000 ihmistä voisi jonain päivänä seurata vähän tuhman pilkkuponin elämää. Panostamme Kanelin Instagramiin melko paljon ja haluammekin nyt jakaa teille viisi vinkkiä, joita pidämme itse tärkeinä kriteereinä hyvälle Instagram-tilille!1. Mieti tilillesi teema
Kanelin Instragramin teemana on tietysti itse poni, joten teemaa on erittäin helppo ylläpitää. Feedin saa näyttämään siistiltä, kun kuvissa toistuu ponin karvapeitteen pilkullinen väri sekä pääosin luontotaustat. Päätä siis aluksi, mikä on Instagram-tilisi teema ja huolehdi, että postauksesi ovat pääasiassa teeman mukaisia. Näin tilisi pysyy siistinä.


2. Panosta laadukkaisiin kuviin
Tähän et tarvitse edes järjestelmäkameraa, vaan kännykkäkamera riittää mainiosti. Pyri kuvaamaan luonnonvalossa ja muista pyyhkäistä kameran linssi puhtaaksi ennen kuvan ottamista. Vältä pimeitä ja tärähtäneitä kuvia: esimerkiksi maneesissa otetut kuvat ovat usein epätarkkoja ja tummia ja saavat tilin näyttämään helposti epäsiistiltä.


3. Käsittele kuvia
Jokaisella on omat mieltymyksensä kuvien käsittelyn suhteen, mutta kuvankäsittelyyn kannattaa panostaa edes hieman. Esimerkiksi maltillinen värien kirkastaminen, valotus ja varjojen haalistaminen käy nopeasti ja saa kuvat näyttämään paremmilta. Muutamaa vakiofiltteriä käyttämällä feedistä tulee myös yhtenäisempi. Itse muokkaamme kuvia pääasiassa Lightroomin ja Snapseedin avulla, sillä ne on kätevä ladata puhelimeen.


4. Ota monipuolisia kuvia
Vaihtele kuvakulmaa ja etäisyyttä, niin saa feediisi eloa. Muutamat rakennekuvat ja pääkuvat ratsastuskuvien seassa tekevät tilistäsi monipuolisemman näköisen. Pyri pitämään feedisi siistinä lisäämällä yhdenmuotoisia kuvia: tilisi näyttää helposti sekavalta, jos feedissä ensimmäisenä silmille pongahtaa pystykuvia, vaakakuvia ja värikkäitä reunuksia.


5. Panosta myös kuvateksteihin
Mielenkiintoisimmat kuvatekstit ovat persoonallisia ja viihdyttävät sivuille eksynyttä potentiaalista uutta seuraajaa. Oikeinkirjoitukseen kannattaa panostaa, sillä esimerkiksi itse emme seuraa käyttäjiä, joiden kuvateksteistä ei ota tolkkua! 


+ Muista aktiivisuus!
Suosituimmat heppainstat päivittävät tiliään jopa useamman kerran päivässä. Pyri siis itsekin aktiivisuuteen, mutta älä kyllästytä seuraajiasi liian samanlaisilla postauksilla! 

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä!
Kuvaajana näissäkin ihanissa kuvissa on toiminut Sofia Kuusela @hskphotography <3